Baltymais ir skaidulomis turtingas receptas su konjako makaronais. Šis patiekalas turi labai mažai angliavandenių ir kalorijų, puikiai tinka KETO.
Ingredientai (2 porcijos):
- 1 pakuotė pasirinktų konjako makaronų;
- 6 slyviniai pomidorai;
- 1 vidutinis baklažanas;
- 1 cukinija;
- 1 svogūnas;
- 200 g lydekos;
- Šlakelis citrinos sulčių;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite visas daržoves: nuplaukite ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustykite pomidorus, svogūną, o likusias daržoves supjaustykite labai mažais gabalėliais.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepkite svogūną iki auksinės spalvos. Sudėkite supjaustytą baklažaną ir cukiniją, patroškinkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite supjaustytą pomidorą, pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite keptuvę ir dar pakepkite 1-2 min.
- Žuvį dėkite į atskirą įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (~5-10 min). Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis.
- Patiekimas – į lėkštę dedame karštų konjako makaronų, ant jų – porą šaukštų daržovių troškinio (1/4 viso kiekio) ir ant viršaus uždėkite keptą jūrų lydeką.
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes