Lašišos “vokeliai”

Receptas iš “Klauskite daktaro” laidos

Kaip gaminti galite pamatyti čia:

Reikės:

  • lašišos filė 120 g porcija
  • keli moliūgo griežinėliai
  • kelo morkų griežinėliai
  • kelios pankolio juostelės
  • citrina
  • Maži 2-3 pomidoriukai – galima dar perpjauti pusiau
  • lauro lapas
  • rozmarino, druskos, pipirų

Kepimo popieriaus ir smeigtukų

lašišos vokeliai

Lašišos gaminimo eiga:

Pasitiesti kepimo popieriaus lakštus, per vidurį padėti žuvies juostelę, pagardinti druska, pipirais, citrinos sultimis ar uždėti griežinėlį citrinos.

Ant viršaus sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytas daržoves ir sulankstyti vokelius, pakeliant kraštines aukštyn, užsukant jas sandariai ir, užlenkus galus, persmeigti mediniais smeigtukais.

Kepti įkaitintoje orkaitėje 15minučių/180C.

lašišos vokeliai

Čia pamatysite kuo naudinga žuvis, kaip pagaminti šį (nuo 40 reportažo minutės) ir dar 2 naujus receptus:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013708626/klauskite-daktaro-zuvys-sirdziai-regejimui-ir-depresijai-gydyti

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.