Lašišos kepsneliai – 9 vnt./3-4 porcijos
Ingredientai:
- 330g brokolio žiedynų
- 1-2 maži svogūnėliai (45 g)
- 240 g sūdytos lašišos ar lašišinio upėtakio
- 2 kiaušiniai
- Prieskoniai: 1 a.š. ciberžolės, ½ a.š. pipirų. Druskos nedėkite!
Gaminimo eiga:
- Brokolių žiedynus pasmulkinti, sudėti į plakiklį. Taip pat sudėti perpjautus svogūnus, kiaušinius, prieskonius. Viską suplakti iki košelės. Palikti plakiklio inde.
- Sudėti gabaliukais supjaustytą sūdytą žuvį ir dar kartą perplakti.
- Ant kepimo skardelės pakloti kepimo popierių, šaukštu kabinti masės, suformuoti kepsnelius. Pirštu įspauskite kepsneliuose duobutę ir pripildykite alyvuogių aliejaus.
- Kepti apie 25-30 min./170C.
- Valgyti su sezoninėmis daržovėmis ir avinžirnių kremu.
Avinžirnių kremui pagaminti reikės:
- 200 g virtų avinžirnių
- 80 ml eko kokosų pieno
- ½ a.š. druskos
- 3 skirtelės česnako arba ½ a.š. džiovintų česnakų (jie bus švelnesni)
Viską suplakti ir patiekti prie žuvies kepsnelių.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes