Kriaušių pyragas – ingredientai:
- 5 kiaušiniai – atskirti baltymus
- 100 g eritritolio
- 100 g minkšto sviesto
- 1 kokoso riešutas (190 g balto riešuto minkštimo)
- 80 g migdolų miltų
- 70 g kokoso miltų
Kriaušių pyragas – gaminimo eiga:
- Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. 3 min./3/ su „drugeliu“. Išimti į maišymo dubenį.
- Į plakimo indą sudėti trynius, suberti eritritolį, sviestą ir plakti kol pasidarys puri masė ir padvigubės apimtis. 1min./4. Išpilti prie išplaktų baltymų ir švelniai išmaišyti.
- Atskirame dubenėlyje pasverkite abiejų rūšių miltus. Jei norite, kad pyragas būtu ne trapus, (o panašus kaip su kvietiniais miltais) įberkite dar 1 a.š. guaro gumos arba 1 nubrauktą šaukštą konjako miltų.
- Kokoso minkštimą sudėti į plakiklį ir sumalti iki drožlių. 10sek./10. Suberti į atskirą miltų dubenį. Permaišykite sausus ingredientus.
- Suberkite po šaukštą į kiaušinių masę ir vis atsargiai, iš apačios kabinant mentele, įmaišykite miltus į tešlą.
- Nulupkite kriaušes, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aš vienoje formoje susmaigsčiau kriaušių ketvirčius stačius, kitoje – smulkesniais gabaliukais.
- Formas patepkite sviestu, pabarstykite kokoso miltais, paskirstykite tešlą ir susmeikite kriaušių gabaliukus.
- Kepkite apie 45 min./175 su oro pūtimu.
Karštas kriaušių pyragas puikiai derės su mėgstamo skonio Nick’s ledais.
PASTABA: Pyragas labai trapus dėl kokoso drožlių, tirpstantis burnoje ir ne per saldus. Žinoma, saldumas priklauso ir nuo kriaušių. Vaikams galima į tešlą kartu su sviestu suplakti ir saldesnį bananą.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes