Visi žino “Kretos salotas”… Tačiau ne visi žino, kaip jos skiriasi panaudojus lyg ir tuos pačius produktus, bet kitaip pagamintus, augintus ir palaistytus.
Salotų ingredientai:
pomidoras, agurkas. svogūnas, alyvuogės, alyvuogių aliejus, raudonėlio prieskoniai ir Feta sūris… Deja, jei tai sūris gamintas stambių pieno pramonės fabrikų, jis bus iš pasterizuoto pieno ir be gyvų fermentų. Todėl tikras salotų skonis bus tik su iš Graikijos atvežtu sūriu, kuris buvo pagamintas dar prieš savaitę bėgiojančios kalnuose avies pieno. Jei alyvuogės, tai tik su kauliukais ir tik sūdytos ar marinuotos be papildomų ingredientų. Jei pomidorai, tai tik besišypsantys saulei, o ne “plastmasiniai” ir t.t.
Ką bekalbėti, kai baigiasi gėrybės iš Kretos, greitai vakarienei būna mano “keto” duona su “Ale Kretos” salotomis. Dar darže žaliuoja paskutinės salotos, tai vietoj agurkų jos keliauja į mūsų vakarienės lėkštę.
Salotos-2 porcijos
- Sauja sultenių ir garbanotų salotų – pasmulkinti
- 1 didelis mėlynais svogūnas – pusžiedžiais
- 4 pomidorai – skiltelėmis
- 1 raudona paprika – kubeliais
alyvuogių, druskos, pipirų, raudonėlių ar “Feta salotų” prieskonių – kas keliavo su mumis į Kretą, visi turi:)
Padažas: 3 v.š. alyvuogių aliejaus, 1 v.š. granatų-vynuogių pastos ar balzaminio acto ir 1 v.š. citrinos sulčių ar obuolių acto – sumaišyti ir pašlakstyti paruoštas salotas
Keliaukite su mumis į Kretą ir šviežiausias salotas pasigaminsite namuose visai šeimai!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes