Kopūstų duona

Gal tai netikra duona, bet yra ir netikras zuikis, tačiau daugelis jį mėgsta. Tikiu, kad ir kopūstų duona suras savo gerbėjus!

“Vieno dubens receptas”.

Forma kepimui: 25x25cm arba 20x30cm.

Kopūstų duona – ingredientai:

  • 200 g brandinto sūrio, geriausia avies sūrio;
  • 1 (130 g) svogūnas, supjaustyti ketvirčiais;
  • 400 g kopūsto, gabaliukais;
  • 220 g pasukų arba vandens;
  • 2 L kiaušiniai;
  • 70 g nerafinuotų rapsų aliejaus;
  • 260 g vandens;
  • 1 š. džiovintų jūros kopūstų;
  • 1 a.š. jūros druskos;
  • 1 a.š. sodos;
  • 200 kynvos sėklų arba jau gatavų miltų;
  • 230 g avižų arba pilno grūdo miltų;
  • 20 g kmynų;
  • 100 g moliūgų sėklų;
  • 250 g vandens.

duonos ingredientai

Kopūstų duona – gaminimo eiga:

  1. Kynvos sėklas, avižas, kmynus ir druską sumalti iki miltų 1minutę. Gausis kvepiantys miltai. Išpilti į didelį dubenį.
  2. Sutarkuoti brandintą sūrį ir supilti į dubenį.
  3. Į tą patį dubenį suberti moliūgo sėklas, jūros kopūstus, sodą ir sutarkuotą sūrį. Išmaišyti.
  4. Į plakiklį sudėti svogūną, kopūstus, kiaušinius, 220 g pasukų ar vandens. Suplakti 15 sek. kol pasidarys košelė. taip pat supilti į dubenį.
  5. Į bendrą masę įpilti aliejaus ir dar 250 g vandens. Viską kruopščiai išmaišyti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą formą.
  6. Išlyginti masę, pabarstyti raudonėliu ir juodojo sezamo sėklomis. Kepti 55min./190C/be konvekcijos ir dar 10min. su konvekcija. Ištraukti iškeptą duoną iš formos ir atvėsinti ant grotelių. Valgyti su salotomis.

kopūstų duona

Nors kopūstų duona trapi, bet labai skani. Suvartoti per 3-4 dienas. Atšalusią duoną prieš vartojimą galima vos pašildyti – bus skanesnė.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.