Gal tai netikra duona, bet yra ir netikras zuikis, tačiau daugelis jį mėgsta. Tikiu, kad ir kopūstų duona suras savo gerbėjus!
“Vieno dubens receptas”.
Forma kepimui: 25x25cm arba 20x30cm.
Kopūstų duona – ingredientai:
- 200 g brandinto sūrio, geriausia avies sūrio;
- 1 (130 g) svogūnas, supjaustyti ketvirčiais;
- 400 g kopūsto, gabaliukais;
- 220 g pasukų arba vandens;
- 2 L kiaušiniai;
- 70 g nerafinuotų rapsų aliejaus;
- 260 g vandens;
- 1 š. džiovintų jūros kopūstų;
- 1 a.š. jūros druskos;
- 1 a.š. sodos;
- 200 kynvos sėklų arba jau gatavų miltų;
- 230 g avižų arba pilno grūdo miltų;
- 20 g kmynų;
- 100 g moliūgų sėklų;
- 250 g vandens.
Kopūstų duona – gaminimo eiga:
- Kynvos sėklas, avižas, kmynus ir druską sumalti iki miltų 1minutę. Gausis kvepiantys miltai. Išpilti į didelį dubenį.
- Sutarkuoti brandintą sūrį ir supilti į dubenį.
- Į tą patį dubenį suberti moliūgo sėklas, jūros kopūstus, sodą ir sutarkuotą sūrį. Išmaišyti.
- Į plakiklį sudėti svogūną, kopūstus, kiaušinius, 220 g pasukų ar vandens. Suplakti 15 sek. kol pasidarys košelė. taip pat supilti į dubenį.
- Į bendrą masę įpilti aliejaus ir dar 250 g vandens. Viską kruopščiai išmaišyti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Išlyginti masę, pabarstyti raudonėliu ir juodojo sezamo sėklomis. Kepti 55min./190C/be konvekcijos ir dar 10min. su konvekcija. Ištraukti iškeptą duoną iš formos ir atvėsinti ant grotelių. Valgyti su salotomis.
Nors kopūstų duona trapi, bet labai skani. Suvartoti per 3-4 dienas. Atšalusią duoną prieš vartojimą galima vos pašildyti – bus skanesnė.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes