Ingredientai:
- 100 g konjako makaronų
- 150 g vištienos filė, supjaustytos gabalėliais
- 100 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
- 0,5 mažo svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 100 ml liesos grietinėlės
- 2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejus „La Tourangelle“
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Konjako makaronus perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu vynuogių kauliukų aliejaus ant vidutinės ugnies. Įdėkite vištieną į keptuvę ir kepkite, kol ji taps auksinė ir pilnai iškeps. Pabarstykite druska ir pipirais. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite likusį vynuogių kauliukų aliejų, įdėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus (apie 3-4 minutes). Įdėkite česnaką ir pievagrybius. Kepkite, kol pievagrybiai taps auksinės spalvos ir išgaruos didžioji dalis skysčio (apie 5-7 minutes).
- Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę į keptuvę su pievagrybiais. Gerai išmaišykite ir leiskite jai šiek tiek sutirštėti (apie 3-4 minutes). Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Į padažą įdėkite anksčiau paruoštą vištieną ir konjako makaronus. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad makaronai ir vištiena pasidengtų padažu. Leiskite makaronams kelias minutes pasisavinti padažą, tada nukelkite nuo ugnies.
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes