Kokteilis “Akių šviesa” kupinas naturalių vitaminų, paskanaukite ir pasidžiaukite natūraliais gamtos skoniais bei jų teikiama nauda.
Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti.
JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis paprastųjų angliavandenių vartojimas yra kaltas dėl kataraktos, padidinto kraujospūdžio, cukrinio diabeto, Alzheimerio ir kitų ligų. Didelė cukraus koncentracija kraujyje sukelia glikozilinimą-angliavandenių susijungimą su lęšiuko baltymais, dėl to jis susidrumsčia ir regėjimas pamažu blogėja. Atsisakius cukraus, aukšto GI (glikeminio indekso) angliavandenių, padidinus riebios žuvies vartojimą ir mėlynos spalvos uogų bei daržovių vartojimą, situacija gali keistis. Mėlynos ir tamsiai violetinės spalvos vaisiai ir daržovės turi antocianidų, kurie būtini akių tinklainės pigmentui. Todėl vartojant kuo daugiau tokios spalvos produktų, galite užkirsti kelią akių šviesos mažėjimui! O pats tobuliausias gamtoje baltymas- ekologiško kiaušinio baltymas. Žinoma, žalias kiaušinis yra daug vertingesnis už virtą ar keptą, nes tai dar ir nuostabus fermentų šaltinis. O kiaušinių lukštai turi visų organizmui būtinų mikroelementų: varį, fluorą, geležį, manganą, molibdeną, fosforą, sierą, silicį, cinką ir kt. Iš viso – net 27 elementai! Valgydami šviežius lukštus, gauname kalcio. Jo trūkumas dažniausiai lemia medžiagų apykaitos sutrikimus, tad susergama rachitu, genda dantys, kaulai tampa trapūs, porėti.
Kokteilis “AKIŲ ŠVIESA” – 2 porcijos
- 2 šaukštai šviežiai sumaltų sėmenų
- 150 g mėlynių/gervuogių/šilauogių ar juodųjų serbentų
- 1 apelsinas
- 4 nuplauti putpelių kiaušiniai su lukštu
- 300ml vandens
Viską suplakti 2 minutes ir gerti tuoj pat, mažais gurkšneliais, pasigardžiuojant.
Pastaba: mūsų šeima tokį kokteilį geria visais metų laikais. Vasarą – su šviežiomis uogomis, žiemą naudoju uogas iš šaldiklio, kurios VISOS ŠALDOMOS SPECIALIUOSE maišeliuose ir BE CUKRAUS!!!!
Mylėkite save ir būkite mylimi!
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Daugiau receptų:
https://pirmassaukstas.lt/shop/maisto-gaminimo-iranga/knyga/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes