Rojaus salą primenantys kokosai daugeliui patinka. Mes irgi vieni iš tų, kurie desertui renkasi kokoso kremą, „Bounty“ atitikmenį „Nick‘s“ saldainį ar nepatingime išsikepti kokosinių sausainukų ar pasigaminti keto riebalinių bombelių su kokoso drožlėmis…
Šį kartą renku juoduosius ir raudonuosius serbentus, todėl nusprendžiau juos ir panaudoti papuošimui.
45-50 vnt mažų kokosinių sausainukų:
A ingredientai:
- 400 g kokoso drožlių eko;
- 300 g anakardžio eko riešutų;
- 100 g eritritolio.
B ingredientai:
- 170 g kokoso aliejaus arba sviesto;
- 4 kiaušiniai (220g);
- 3 citrinos (110g).
C ingredientai:
- 100 g kokoso miltų;
- 10 g carob gum miltelių (1 v.š.) arba guaro gumos;
- 10 lašų stevijos su vanile.
Gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir sumalti iki miltų. 30sek./10. Palikti inde.
- Sudėti B ingredientus į plakiklį ir dar kartą viską suplakti iki minkštos košelės. 40sek./10.
- Atskirame dubenyje sumaišyti C ingredientus ir į juos supilti plakiklio turinį. Viską gerai permaišyti.
Formavimas ir kepimas:
- Formuoti su šaukšteliu sausainukus ir į vidurį įspausti serbentą ar agrastą.
- Kepti 20min./170C su oro pūtimu, kol gražiai paskrus.
- Atvėsinti tik tuomet nuimti nuo skardos. Laikosi labai ilgai, nedžiūsta 3-4 dienas. Šaldytuve galima laikyti 2 savaites.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes