Kokosinės keto bandelės

Ingredientai:

  • 80 g migdolo riešutų arba kitų riešutų/saulėgrąžų miltų,
  • 20 g gysločio luobelių,
  • 50 g minkšto sviesto,
  • 1 a. š. druskos,
  • 250 g verdančio vandens + 200 ml vandens,
  • 150 g kokoso miltų,
  • 1 v. š. jogurto + 1 a. š. sodos,
  • 4 L dydžio kiaušiniai.

Gaminimo eiga:

  1. Jogurte išmaišyti sodą. 
  2. Migdolo riešutus sumalti 10-15 sek. iki miltų plaktuvu. Palikti inde. (Jei naudojate Mambo kombainą – 10sek./10 greitis.)
  3. Prie sumaltų riešutų sudėti luobeles, sviestą, druską, supilti verdantį vandenį ir greitai suplakti kaip plikytai tešlai. Mambo: paleisti 6 greičiu ir pilti vandenį pro uždaryto dangtelio angą. Palikti inde.  
  4. Į plakiklio indą suberti kokoso miltus, supilti kiaušinius, jogurtą, 200 ml šalto vandens ir viską suplakti arba viską suminkyti kitame inde. Mambo: 6 greičiu ir padedant mentele pro dangčio angą.
  5. Suvilgytomis vandeniu rankomis formuoti teniso kamuoliuko dydžio bandeles ir dėti į kepimo kilimėliu išklotą skardą. Galima patepti lydytu sviestu ar aliejumi, pabarstyti juodgrūde ar kitomis sėklomis.
  6. Kepti 30 min/180 C be oro pūtimo ir 10 min./190 C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti, tik tuomet valgyti.

Kai nesinori eiti į parduotuvę, tereikia perkratyti savo spinteles ir po valandėlės jau šiltos bandelės garuoja ant šeimos stalo. Tuomet supranti, kad nieko nėra skaniau ir brangiau už savo rankų darbo mažą kąsnelį. Gal jos ne tokios tobulos, kaip purikliais ir baltais miltais prisotinta bandelė, gal jos ne taip ilgai laikysis kaip konservantais ir kitokiais priedais “praturtinta” duonelė, bet ji yra tavo energijos ir meilės pripildyta, visai šeimai su geriausiais linkėjimais iškepta duonelė. Tegul nuostabus kepamos duonos kvapas sukviečia brangius žmones sėstis nors ir už kukliais patiekalais paserviruoto stalo. Jei yra naminės duonos, vadinasi, yra šeima, meilė ir santarvė.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Kokosinės keto bandelės


  1. Jūratė komentuoja:

    Sveiki, gerbiamioji Rita. Norėjau paklausti kokios firmos ir galingumo jūsų naudojamas plaktuvas ? Žiūrint video jis dirba labai fantastiškai 🙂 Ačiū

  2. Marytė komentuoja:

    Labai puikus receptas, bandelės nuostabios gavosi. Ieškokit idėjų ir dalinkitės su mumis, miela Rita

  3. Simona komentuoja:

    Labas Rita, ar tiktų vietoj migdolo riešutų arba riešutų/saulėgrąžų miltų – kokie avinžirnių ar kukurūzų miltai?

  4. Ramunė komentuoja:

    Ačiū už receptą su MAMBO. Turiu nusipirkus ir niekaip neprisiruošiu jungti, nes dar daug klaustukų ,kaip ten jį jungti ….. o čia puikus receptas su parašytu greičiu ir pan. Labai laukiame tokių receptų. Sveikatos Jums ir energijos užtaiso darant tokius darbus.