Joninių tortukas

Svarbiausia pasirūpinti atsegama ar iškeliamu dugnu forma ir uogomis. O visa kita užtruks tik 15 minučių! Tortukas gaminamas:

  1. 3 a.š agar- agaro ar maistinio želatino 40 g 100 ml vandens ir palikti.
  2. Į puodą supilti 100 g kokoso drožlių, 400 ml vandens, 15 džiovintų figų ir pavirti 8 minutes. Į verdantį skystį supilti pabrinkusį agar-agarą, perpilti į mikserį ir viską suplakti.
  3. Dar įpilti 200 ml natūralaus jogurto (aš pasigaminau pati iš avių pieno), didelę stiklinę braškių ar kitokių uogų ir suplakti iki vientisos košelės.
  4. Formą patepti minkštu sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis ar maltais riešutais, išdėti vienodais tarpais braškes. Jei yra galimybė, dar pabarstyti miško uogų.
  5. Gautą šiltą masę užpilti ant uogų, išlyginti ir viršų puošti savo nuožiūra. Aš pasirinkau – daug uogų!

image

image

image


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.