Svarbiausia pasirūpinti atsegama ar iškeliamu dugnu forma ir uogomis. O visa kita užtruks tik 15 minučių! Tortukas gaminamas:
- 3 a.š agar- agaro ar maistinio želatino 40 g 100 ml vandens ir palikti.
- Į puodą supilti 100 g kokoso drožlių, 400 ml vandens, 15 džiovintų figų ir pavirti 8 minutes. Į verdantį skystį supilti pabrinkusį agar-agarą, perpilti į mikserį ir viską suplakti.
- Dar įpilti 200 ml natūralaus jogurto (aš pasigaminau pati iš avių pieno), didelę stiklinę braškių ar kitokių uogų ir suplakti iki vientisos košelės.
- Formą patepti minkštu sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis ar maltais riešutais, išdėti vienodais tarpais braškes. Jei yra galimybė, dar pabarstyti miško uogų.
- Gautą šiltą masę užpilti ant uogų, išlyginti ir viršų puošti savo nuožiūra. Aš pasirinkau – daug uogų!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes