Sportuojantys, norintys lieknėti , besimaitinantys subalansuotu, visaverčiu maistu, į savo dienos racioną įtraukia kiaušinius, nes juos valgant, organizmas gaus daug reikalingų medžiagų. Kiaušinių nauda žmogaus organizmui jaučiama dėl juose esančių pagrindinių vitaminų, mineralų, antioksidantų, saugančių nuo labai rimtų ligų, todėl visiškai atsisakyti šio produkto nevertėtų. Ypač vertinga kiaušinių nauda augančiam, jaunam organizmui. Daugiausia kiaušinių pasaulyje suvartoja Japonija – o jie yra ilgaamžių šalis. Ten kiekvienas gyventojas perdien suvalgo vidutiniškai po vieną kiaušinį. Nepamirškite prieš vartojimą juos nuplauti, kad ant lukšto neliktų salmonelės sukėlėjų.
Parbėgę iš darbo, nebenorime ilgai gaišti prie puodų, bet gražinti išsekintas organizmo atsargas reikia. Todėl daug daržovių ir truputis gerų baltymų bus tai, ko jums reikia.
1 porcija:
- 1 saliero stiebas-nedideliais griežinėliais
- 1/2 svogūno-kubeliais
- 1 pomidoras
- 2 juostelės lašišos (šį kartą dėjau lengvai pačios sūdytos)-kubeliais
- 2 kiaušiniai
- 2 š alyvuogių aliejaus ir vandens
- druskos, pipirų, šviežių žalumynų-pagal skonį
EIGA:
- Pašildyti troškintuvą, įpilti 1 š aliejaus ir vandens. Suberti supjaustytas daržoves ir žuvį. Uždengti ir pakaitinti 2-3 minutes ant vidutinės ugnbies. Iš pomidorų išsiskirs papildomai skysčio.
- Įmušti ant daržovių kiaušinius ir uždengti. troškinti apie 6-7minutes ant nedidelės kaitros, kol kiaušiniai pabals.
- Partiekiant pašlakstyti dar aliejumi, pagardinti pipirais (druskos nereikia, jei lašiša sūdyta).
Šviežios žolelės visada į temą.:)
Kaip matote, daržovių spalva turi likti mažai pakitusi! Jos turi likti nesukepusios, nepertroškintos. Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Gaminkite protingai, valgykite kaip japonai.
Skanaus JUMS linki
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes