Receptas iš LRT laidos “Klauskite daktaro”. Jos gamyba – “laisvas skrydis”, kaip sako daktaras Unikauskas. Laidą peržiūrėti galite čia:
Graikinių riešutų užtepėlė:
- 2 keptos paprikos (geriau be odelės);
- 150 g virtų avinžirnių/pupelių, lęšių – (gali būti konservuoti);
- 150 g išmirkytų graikinių riešutų;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai balzaminio acto arba ½ citrinos sulčių;
- 2 šaukštai graikinių riešutų ar alyvuogių aliejaus;
- Po 1 nubrauktą a.š. garstyčių, druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių.
Viską suplakti. Graikinių riešutų užtepėlė gali būti skanaujama su keptų raudonų burokėlių griežinėliais ar su cukinijos griežinėliais, saliero stiebais, su duonele.
Smagu su Nijole Pareigyte-Rūkaitiene buvo gaminti gardų, sveiką patiekalą.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes