Garintas maistas

Smagu buvo matyti “Vartotojų kontrolės” laidos kūrėjus savo studijoje. Filmavo reportažą koks maistas skanesnis ir sveikesnis – garintas ar virtas. Gaminome du identiškus patiekalus skirtingais būdais. Nubalsavome už garintą maistą!!!

Reikės 1 porcijai:

  • 1 nedidelė vištos krūtinėlė
  • 1/2 a.š. mėgstamų žolelių prieskonių
  • 1 vidutinė morka – griežinėliais
  • 1/4 kaliaropės – šiaudeliais
  • šviežių žalių žolelių
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 v.š. extra virgin aliejaus

garintas maistas lėkštėje

EIGA:
1.Krūtinėlę nuplauti, nusausinti, pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Dėti ant kepimo popieriaus, užvynioti.

2.Užvirti vandenį, įdėti groteles. Ant grotelių uždėti paruoštą paukštieną ir garinti 15min.

3. Sudėti šalia supjaustytas daržoves ir pagarinti max iki 10 min.

4. Išdėjus maistą į lėkštę, pašlakstyti citrina, pabarstyti kapotomis žolelėmis.

Galima patiekti su sveiku “pupelių majonezu”.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.