Fetos sūris gaminamas iš avių, ožkų ar karvių pieno. Jis tris mėnesius brandinamas sūryme. Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė, kad fetos sūris – natūralus antibiotikas. Pasirodo, jame yra ypatingų pieno rūgšties bakterijų, kurios naikina kai kuriuos ligų sukėlėjus. Tik nepamirškime šiuo sūriu mėgautis saikingai, nes per didelis bakterijų kiekis gali apnuodyti organizmą.
Ingredientai:
- 300 g 9 proc. birios varškės
- 200 g fetos sūrio
- 200 g mocarella sūrio
- 40 g minkštos konsistencijos sviesto
- 5–6 skiltelių (35 g) česnako
- 0,5 arbat. š.pipirų
Apvolioti: 50 g maltų graikinių riešutų, 1 š. džiovintų čiobrelių ar Provanso žolelių, ¼ arbat. š. druskos. Užpilti: šaltai spausto aliejaus.
EIGA:
- Česnakus sukapoti smulkiai ir palikti plakiklyje. Varškę, sviestą, fetos ir mocarelos sūrius, pipirus dėkite į plakiklį ir išsukite iki vientisos masės (20sek/7). Statykite į šaldytuvą 30 min.
- Masę kabinkite šaukšteliu, aliejumi pateptomis rankomis padarykite rutuliuką, apvoliokite riešutų ir prieskonių mišinyje ir pamerkite stiklainyje į aliejų. Į aliejų pamerkite šviežio rozmarino šakelę, įmeskite kelias česnako skilteles.
- Patiekite su mėgstamomis salotomis ar ant salotų lapų su avokadų skiltelėmis, juodosiomis alyvuogėmis, morkų ir kaliaropių šiaudeliais, svogūnų laiškais.
Pastaba: šventėms tinkantis patiekalas: patraukliai atrodys su slyviniais pomidoriukais, alyvuogėmis, suverti rutuliukai ant cukinijos griežinėlių. Galite mėgautis ir vakarienei.
4 -6 porcijos Gaminti: 12 min.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes