Energetiniai batonėliai

Vasarą pasiimti į gamtą deserto yra iššūkis. Pieniški produktai greitai gali surūgti, šokoladiniai – ištirpti, vaisiai – sukežti ir surūgti… Taigi, rekomenduoju pasimėgauti patiems ar pavaišinti draugus ypatingai vertingais maistine prasme „saldumynais“. Tai labai sotūs batonėliai, patogūs transportuoti, suteikia ilgalaikės energijos, jei reikia intensyviai irkluoti ar kopti į kalną, o ir pagaminti yra labai lengva, taip pat saugu vežtis be jokio šaltkrepšio…

Jei tingisi gaminti pusryčių maistą, keli energetiniai batonėliai bus skanu ir sveika ir su rytine kavute.

Energetiniai batonėliai – gaminimas:

Išeiga: 540g

1 punktas:  150 g anakardžių riešutų – supilti į plaktuvą ir sumalti. 10sek./10. Palikti inde.

2 punktas: pasverti viską plaktuvo inde ir dar kartą permalti 20sek./8. Palikti inde.

3 punktas: Atskirą dubenėlį dėti ant svarstyklių, susverti išvardintus produktus ir sumaišyti juos dubenėlyje iki vientisos masės.

Energetiniai batonėliai

4 punktas:

Į plakiklį supilti sumaišytus dubenėlyje produktus ir dar kartą lėtai išmaišyti 20sek./5. Arba permaišyti viską didesniame dubenyje.

Formą iškloti kepimo popieriumi arba maistine plėvele, kokoso drožlėmis pabarstyti dugną (2 vš.) sukrėsti paruoštą masę, išlyginti. Vėl paviršių galima pabarstyti kokoso drožlėmis ar kapotais riešutais/sėklomis. Suploti ir dėti į šaldytuvą. Kitą dieną supjaustyti ir mėgautis.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *