Paskutiniu metu eksperimentuoju, kur panaudoti linų sėmenų išspaudas, kurių lieka namuose išsispaudus šviežio aliejaus. Nenustebkite, kad receptuose bus „linų sėmenų išspaudos“… Kas turi aliejaus spaudyklę, tas pasidžiaugs šiais receptais. Kas neturi, galite keisti burnočio sėklų grūdų dribsniais. Duoną visada kepu formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Būtina tam, kad galėčiau ištraukti ir atvėsinti ant grotelių. Linkiu ir jums atsiriekti naminės duonelės.
Duonos forma 12×25 cm
Ingredientai:
A:
- 250 g linų sėmenų išspaudų arba 150 g burnočio dribsnių;
- 1 didelis svogūnas (140 g);
- 130 g kokosų miltų;
- 1 v.š. kmynų;
- 90 g burnočio miltų ar grikių / arba duonos mišinio „FIBRE BREAD“;
- 40 g atsparios krakmolingos ląstelienos FIBERFIN;
B:
- 180 g jogurto + 1 a. š. sodos;
- 650-700 g vandens.
EIGA:
- Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, kmynus pagrūsti. Sumaišyti visus A produktus dideliame inde.
- Sumaišyti jogurtą su soda. Po kelių minučių vandenį ir jogurtą sumaišyti su sausais ingredientais.
- Gautą tešlą sukrėsti į duonos kepimo formą, sudrėkinta vandeniu ranka ar mentele sulyginti, paviršių galima dar pabarstyti kmynais.
- Kepti 50 min./190 C be oro pūtimo ir 15 min./190 C su oro pūtimu. Duoną ištraukti ir atvėsinti ant grotelių.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes