Nuostabi cukinijos duona – dar vienas šio unikalaus produkto panaudojimas būdas! Ji puikiai tiks su žaliuoju sviesteliu ir pomidorų griežinėliu kaip užkandis ar gali būti pilnaverčiai pusryčiai : dvi riekės duonos su lėkšte salotų.
1 kepalas 30cmx10cm
Ingredientai:
1.Sausi produktai:
- 100 g sezamo sėklų
- 150 g lazdyno ar žemės riešutų (nekepintų, nesūdytų) arba jų miksas
- 70 g avižų sėlenų
- 120 g avižų pilno grūdo miltų
- 1 a.š. kmynų
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š raudonėlio
- 1 a.š. sodos
2.Įmaišyti:
- 70 g graikinių riešutų, nuplauti
- 1 š (15 g) sausų jūros kopūstų
- 1 a.š. kmynų
3.Šlapi ingredientai:
- 100 g avies ar kito brandinto sūrio
- 2 (100 g be lukšto) kiaušiniai
- 80 g džiovintų datulių – pamirkyti 10 min.
- 500 g cukinijų
4. Papildomai:
sezamo sėklų pabarstymui, ghee sviestas, kepimo popierius
Cukinijos duona gaminama:
1)Į mikserį sudėti visus sausus ingredientus iš 1 skyriaus. Malti 20-30sek, bet kad nepradėtų skirtis iš sėklų aliejus. Išpilti miltus į dubenį.
2)Iš 2 skyriaus produktus sumaišyti su pasigamintais miltais.
3)Sumalti sūrį arba, jei stiprūs mikserio peiliukais, iš karto viską sudėti į plakiklį ir suplakti iki košelės apie 30sek. Šlapiąją masę iš[pilti prie miltų ir viską sumaišyti.
4) Kepimo formą patepti ghee sviestu, iškloti kepimo popieriumi, vėl patepti ir pabarstyti sezamo ar kitomis sėklomis. Supilti tešlos masę, pakratyti ir vėl pabarstyti norimomis sėklomis.
5) Kepti 55min/175C/su oro pūtimu. Ištraukti iš orkaitės, iškelti su popieriumi ant grotelių, užkloti rankšluostėliu ir palikti pilnai atvėsti.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes