Basma

Basma – uzbekų virtuvės šedevras, kuris gaminamas dideliame ketaus puode – kazane. Tai ypatingai skanus patiekalas, kurį pavyks pagaminti net ir virtuvės naujokui!

Reikės:

  • 300/400g. šalto rūkymo šoninės (juostelėmis, kad iškloti kazano dugną)
  • 3kg jautienos (mentė)
  • 4 dideli svogūnai
  • 8vnt morkų
  • 400g trintų pomidorų
  • 2vnt baklažanų
  • 1vnt cukinijos
  • apie 1kg bulvių
  • 2 galvos česnako
  • pomidorų pasta
  • 3vnt paprikų
  • 1 didelis kopūstas
  • petražolių (du ryšulėliai)
  • krapų (du ryšulėliai)
  • kalendrų (du ryšulėliai)
  • duskos
  • juodųjų pipirų
  • kumino

Eiga:

Sluoksniuojame (kiekvieną sluoksnį užbaigiame druska, pipirais, smulkintais krapais, petražolėmis, kalendra ir česnaku):

  1. Visą dugną išklojame šonine.
  2. Dedame kubeliais supjaustytą jautieną.
  3. Dedame nepjaustytas bulves.
  4. Sekantis sluoksnis: svogūnai,morkos, cukinija, paprikos, baklažanai (pjaustyti stambiai).
  5. Nulupame kopūstą, 5-6 lapus atsidedame ir likusį kopustą supjaustome dideliais gabalais ir sudedame ant daržovių.
  6. Tuomet dedame pomidorų pastą, trintus pomidorus, druską, pipirus, kuminą ir likusius žalumynus.
  7. Paskutinis sluoksnis – kopūstų lapais uždengiame visą puodą.

Uždedame kazano dangtį ir puodą dedame į tik ką uždegtą grilių, troškiname apie 3val, iki 120 laipsnių temperatūroje. Viso proceso metu puodo atidaryti negalima. Atvožus dangtį kopūsto lapus nuiimame ir mėgaujamės tobula basma!

Skanaus!

Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.