3 porcijos
- 400 g šaldytų ar šviežių baravykų
- 2 svogūnai
- 2 v. š. ghee sviesto
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių
- 1 v. š. kokoso aliejaus
- 1 v. š. kokoso drožlių
Prieskoniai: 1 a. š. ciberžolės, druskos, pipirų, čiobrelių, mairūno, lauro lapų, šviežių kapotų petražolių
Pagardams: mažų pomidoriukų, kanapių aliejaus
Eiga:
- Užvirti 3,5 stiklinės vandens, suberti nuplautus lęšius, ½ a. š. druskos ir užvirti. Virti 5 min ant nedidelės kaitros, pamaišyti.
- Į lęšius įmaišyti šaukštą kokoso drožlių, ciberžolės, kokoso aliejaus ir uždengti puodą bei išjungti viryklę. Geriausia užkloti puodą, kad lęšiai šustų, kol pagaminsite baravykus.
- Grybus dar sušaldytus gražiai nuplauti šepetėliu, po to atšildyti lėtai šaldytuve. Supjaustyti prieš gaminant išilgai, plonomis riekelėmis.
- Plačioje keptuvėje/troškintuve ištirpinti ghee sviestą, suberti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir prieskonius (druską, pipirus, čiobrelius, mairūną, kelis lauro lapus). Pakepinti 1 minutę ir sudėti grybus bei supilti iš jų išsiskyrusį skystį. Atsargiai išmaišyti ir ,uždengus dangčiu, troškinti apie 8-10 minučių ant labai nedidelės kaitros.
- Patiekiant į lėkštės centrą įkrėsti porą šaukštų lęšių, ant viršaus uždėti baravykų, pašlakstyti padažu, pabarstyti kapotomis petražolėmis ir valgyti su pomidoriukais ar kitomis daržovėmis.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes