Šį kartą pavadinau balzaminėmis savo agurkų salotas todėl, kad pavyko susiplakti labai švelnų, gomurį glostantį padažą, kuriuo perliejau salotų sluoksnius.
Salotoms 5-6 porcijos
- 3-4 agurkai (peraugusius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais)
- 1 stiklinė virtų baltų pupelių
- 3-4 avokadai- smulkiais kubeliais
- 1 indelis juodų alyvuogių– suplėšyti
- Sauja petražolių, krapų, kalendros lapelių
- 3-4 Kale lapai be kietojo lapkočio
- 6-8 baziliko šakelių
Padažui: 2 v. š. sezamo pastos Tahini, 100 ml alyvuogių aliejaus, 50 ml nefiltruoto obuolių acto, 3 v. š. apelsinų balzamiko, 100 ml vandens, 25-30 g bazilikų- viską suplakti
Eiga:
Visas daržoves ir prieskonines žoleles supjaustyti kaip „salsai“. Sluoksniuoti į serviravimo indą su pupelėmis ir pašlakstyti padažu.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes