Baklažanų troškinys – 5-6 porcijos:
- 1 (150g) svogūnas;
- 3 sprindžio ilgio baklažanai (500g);
- 1/4 didelės saliero šaknies (250g), nedideliais kubeliais;
- 1(500g) indelis trintų pomidorų;
- 1 š.ghee sviesto – kepimui;
- 100ml vandens troškinimui;
- Prieskoniai: 4 lauro lapai, 1/2 a.š. druskos,1 a.š raudonėlio, žiupsnis kmynų ar kumino, 1/2 a.š šviežiai grūstų pipirų;
- Papildomai: švieži svogūnų laiškai, petražolės, karštai rūkyta skumbrė.
Baklažanų troškinys – gaminimo eiga:
- Ištirpinti sviestą, suberti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kmynus ir apkepti 1 min.
- Suberti saliero kubelius, apkepti 1 min.
- Suberti 2×2 cm supjaustytus baklažanus, įpilti vandens, prieskonius, išmaišyti ir patroškinti uždengus 2 min.
- Supilti trintus pomidorus, išmaišyti ir ant mažos ugnies uždengus patroškinti 10 min.
- Patiekiant pabarstyti žalumynais ir grūstais pipirais.
- Valgyti vieną ar su duona. Mūsų pasirinkimas buvo troškinys su žuvimi (gali būti garinta, sūdyta, kepta ant laužo)
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Parašyta nedideliais, bet,jei netoleruojate, galima sutarkuoti plonais šisudeliais. Tuomet jų nesijaus. Saliero kubeliai sugeria prieskonių puokštę, todėl jų tokia ar kitokia forma nelabai ir jaučiasi. Skanaus
Suberti saliero kubelius, apkepti …
saliero kubeliai kaip baklažano,ar mažesni?Salieras aršesnis-nedaug kas jį toleruoja.