Užkandžiai vaikams, suaugusiems ir norintiems numesti svorio – amžina problema… Kaip pasirinkti sveiką užkandį? Ką daryti, kad vaikai nezirstų čipsų ar kitų “skanėstų”? Išeitis- avinžirnių traškučiai! Tik vienas pavojus- jie tokie skanūs, kad sunku sustoti valgyti… Beje, svečiams patiekus prieš pagrindinį patiekalą, gali prireikti pamažinti vakarienės porcijas:)
Reikės:
- 500 g sausi avinžirniai
- 1 galvos česnako
- 1 kupino šaukštelio ciberžolės arba saldžios paprikos miltelių
- 1 nubraukto šaukštelio čili dribsnių
- 1 a.š druskos
- 1 šaukšto ghee sviesto
Eiga:
- Avinžirniai išmirkomi 12-20 val, kelis kartus nupilti šaltą vandenį.
- Užvirti su šviežiai pakeistu vandeniu ir virti 8-10 min., įberti į vandenį druskos. Nukošti, supilti atgal į puodą.
- Česnaką nulupti, skilteles sutraiškyti arba smulkiai sukapoti ir su ciberzolę, čili suberti į puodą. Įkrėsti sviesto ir, uždengus dangtį, gerai sukratyti, kad visi žirniai vienodai “apsivilktų” prieskoniais ir tirpstančiu sviestu.
- Kepimo skardą išklojama kepimo popieriumi(tam, kad mažiau plauti) ir suberiami avinžirniai.
- Orkaitė įkaitinta iki 190C. Įjungti konvekciją (oro pūtimą) ir kišti skardą į orkaitę. Kepti 15 min.
- Ištraukus su šaukštu pavartyti, paragauti traškumą, ar netrūksta druskos. Jei truks,įberti ir dar pakepti. Kepant 30 min., jie bus labai traškūs, nors vertingesni- trumpiau kepti. Taip pat geriau padaryti aštriau, negu berti daug druskos. Subalansuotais prieskoniais galima kompensuoti druskos poreikį.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Tik gramatika:”kad mažiau plauti”…..
Ačiū! Labai svarbu teisinga kalba:)