Aguonų saldainiai

Šią nuostabią sėklą priosimename dažniausiai artėjant Kūčioms ir Kalėdoms. O be reikalo, nes dar senovės graikai žinojo jos savybę malšinanti skausmus ir maitino besilaukiančioms ir tik ka pamigmdžiusioms moterims. Jie ypač gerbė žemdirbystės deivę Demetrą, padovanojusią žmonijai gležną, bet galingą maistine verte aguoną. Dėl to šios deivės statulos papėdę visada puošė aguonos, o jos žyniai nešiojo aguonų galvučių vainikus. Graikai turėjo ir miego dievą – Hipnozą, o romėnai – Morfėjų, kurie vaizduojami rankose laikantys aguonų stiebus.

Jums rekomenduoju dažniau į mitybą įtraukti šią sėklelę, nes tai nebrangi, aliejinga ir vertinga gamtos dovana.

Receptas  “Aguonų saldainiai” – apie 35vnt.      iš LRT laidos “Klauskite daktaro”

Recepto gamybą galite peržiūrėti čia

Aguonų saldainiai gaminami iš:

  • 300 g aguonų
  • 130 g tamsių 20 minučių išmirkytų vandenyje razinų
  • 150 g migdolo riešutų
  • 90 g ištirpinto kokoso aliejaus
  • 40 g maltų linų sėmenų

Apvoliojimui– riešutų miltų ar migdolo plokštelių, arba kakavos

Eiga:

  1. Viską suplakti apie dvi minutes iki lipnios masės.
  2. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, į vidų galima įspausti spanguolę.
  3. Apvolioti riešutų miltuose ar kituose pasirinktuose pagarduose. Palaikyti nors valandą šaldytuve.aguonų saldainiai

Surasti mėgstamų patiekalų sveikas alternatyvas Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Aguonų saldainiai