Šią nuostabią sėklą priosimename dažniausiai artėjant Kūčioms ir Kalėdoms. O be reikalo, nes dar senovės graikai žinojo jos savybę malšinanti skausmus ir maitino besilaukiančioms ir tik ka pamigmdžiusioms moterims. Jie ypač gerbė žemdirbystės deivę Demetrą, padovanojusią žmonijai gležną, bet galingą maistine verte aguoną. Dėl to šios deivės statulos papėdę visada puošė aguonos, o jos žyniai nešiojo aguonų galvučių vainikus. Graikai turėjo ir miego dievą – Hipnozą, o romėnai – Morfėjų, kurie vaizduojami rankose laikantys aguonų stiebus.
Jums rekomenduoju dažniau į mitybą įtraukti šią sėklelę, nes tai nebrangi, aliejinga ir vertinga gamtos dovana.
Receptas “Aguonų saldainiai” – apie 35vnt. iš LRT laidos “Klauskite daktaro”
Recepto gamybą galite peržiūrėti čia
Aguonų saldainiai gaminami iš:
- 300 g aguonų
- 130 g tamsių 20 minučių išmirkytų vandenyje razinų
- 150 g migdolo riešutų
- 90 g ištirpinto kokoso aliejaus
- 40 g maltų linų sėmenų
Apvoliojimui– riešutų miltų ar migdolo plokštelių, arba kakavos
Eiga:
- Viską suplakti apie dvi minutes iki lipnios masės.
- Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, į vidų galima įspausti spanguolę.
- Apvolioti riešutų miltuose ar kituose pasirinktuose pagarduose. Palaikyti nors valandą šaldytuve.
Surasti mėgstamų patiekalų sveikas alternatyvas Jums linki
subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Kiek laiko galima laikyti šiuos saldainius ir kur?
Sveiki, juos galima laikyti šaldytuve iki 10 dienų