Veganiškas burgeris su brokolių bandelėmis ir falafeliais

Sveiki, noriu pasidalinti naujausiu savo receptu.

Kviečiu pasigaminti veganišką burgerį su brokolių bandelėmis ir falafeliais

Mums reikės:

  • veganiškos brokolių bandelės
  • traškios salotos (aisbergo, romaninės, pekino kopūsto)
  • falafelio– avinžirnių kepsnelio
  • raudono svogūno
  • veganiško avinžirnių majonezo

Iš šių ingridientų nesunkiai sumeistrausite burgerį. Skanaus.

Veganiškos brokolių bandelės

Eiga:

  1. Įjungti orkaitę 180*C.
  2. Apvirtą brokolio žiedyną panardinti į šaltą vandenį, nuvarvinti kiaurasamtyje, sutrinti bulvių grūstuvu arba virtuviniu kombainu. Pridėti likusius ingredientus, gerai permaišyti, palikti bet 10 min brinkti.
  3. Konditerinio žiedo pagalba formuoti porinį skaičių apvalių, plokščių “bandelių”, pusės bandelių viršų pabarstyti sesamo sėklomis.Kepti 15-20min.
  4.  Ištraukti iš orkaitės, luktelti, kol bandelės pravės, taip jas lengviau nuimti nuo kepimo popieriaus. Naudokite plačią mentelę, taip patogiau nukelti nuo kepimo popieriaus.
  5. Šios bandelės puikiai tinka veganiškiems burgeriams ar sumuštiniams.

Skanaus.

Falafeliai orkaitėje (Avinžirnių kepsneliai)

  • Skardinė avinžirnių. Jei naudosite sausus, juos brinkinkite per naktį, ryte išvirkite.
  • 0,5 svogūno (smulkiai supjaustyti)
  • 2 skiltelių česnako (susmulkinti)
  • 3 šaukštai kvietinių miltų (viso grūdo)- nebūtinai,galite pridėti daugiau tapijokos miltų
  • 2 v. š.tapijokos miltų (arba krakmolo)
  • 1 šaukšto maltų kuminų ( galite nenaudoti, bet jie suteikia pikantiško skonio)
  • 0,25 šaukšto maltos kalendros
  • 1 šaukštelio smulkintų aitriųjų paprikų
  • saujos šviežių petražolių (galima naudoti džiovintas ar šaldytas)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų.

Eiga:

  1. Visus ingredientus susmulkinti maistiniame kombaine. Masė turi būti ne skysta.
  2. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi. Konditerinio žiedo pagalba formuoti apvalius kepsnelius. Dėti ant kepimo popieriaus.
  3. Kepti 180/190*C orkaitėje 30 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.

Veganiškas avinžirnių majonezas

  • 180 mililitrų aliejaus (apytikriai)
  • 2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių (Taip taip…iš to skysčio, kuris buvo avinžirnių skardinėje, arba to, kuris liko juos išvirus (pastarąjį ir naudojau).
  • 1 šaukštas obuolių acto (arba 2 a. š. citrinų sulčių)
  • 2 šaukšteliai garstyčių (Dijon)
  • 1 šaukštelis agavų/klevų sirupo
  • šiek tiek druskos

Eiga:

  1. Į elektrinio plaktuvo indą, skirtą plakti tirštiems kokteiliams, supilti skystį nuo konservuotų avinžirnių, obuolių actą, dijon garstyčias, klevų sirupą ir įberti žiupsnelį druskos. Trumpai plakti mažu greičiu tik kad ingredientai susijungtų.
  2. Plaktuvui sukantis mažiausiu greičiu pamažu pilti aliejų (jį rinkitės neutralaus skonio, jokiu būdu ne ekstra virgin, nes majonezas apkars).
  3. Pamažu majonezas ims tirštėti. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo tirštesnis majonezas bus. ( Paprastai aliejaus kiekio net nematuoju – tiesiog pilu iš akies tol, kol majonezo tirštumas man patinka.)
  4. Viskas, galite skanauti! Arba sukrėsti į stiklainiuką ir dėti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuvo apačioje toliau nuo durelių šis veganiškas majonezas puikiai išsilaiko apie savaitę.

Skanaus.

Vaiva


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.