Veganiškas avinžirnių majonezas

Ingredientai:

  • 180 mililitrų aliejaus (apytikriai)
  • 2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių (Taip taip…iš to skysčio, kuris buvo avinžirnių skardinėje, arba to, kuris liko juos išvirus (pastarąjį ir naudojau).
  • 1 šaukštas obuolių acto (arba 2 a.š. citrinų sulčių)
  • 2 šaukšteliai garstyčių (Dijon)
  • 1 šaukštelis agavų/klevų sirupo
  • šiek tiek druskos

Eiga:

  1. Į elektrinio plaktuvo indą, skirtą plakti tirštiems kokteiliams, supilti skystį nuo konservuotų avinžirnių, obuolių actą, dijon garstyčias, klevų sirupą ir įberti žiupsnelį druskos. Trumpai plakti mažu greičiu tik kad ingredientai susijungtų.
  2. Plaktuvui sukantis mažiausiu greičiu pamažu pilti aliejų (jį rinkitės neutralaus skonio, jokiu būdu ne ekstra virgin, nes majonezas apkars).
  3. Pamažu majonezas ims tirštėti. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo tirštesnis majonezas bus (paprastai aliejaus kiekio net nematuoju- tiesiog pilu iš akies tol, kol majonezo tirštumas man patinka).
  4. Viskas, galite skanauti! Arba sukrėsti į stiklainiuką ir dėti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuvo apačioje toliau nuo durelių šis veganiškas majonezas puikiai išsilaiko apie savaitę.
Skanaus.
Vaiva

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.