Ingredientai:
- 180 mililitrų aliejaus (apytikriai)
- 2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių (Taip taip…iš to skysčio, kuris buvo avinžirnių skardinėje, arba to, kuris liko juos išvirus (pastarąjį ir naudojau).
- 1 šaukštas obuolių acto (arba 2 a.š. citrinų sulčių)
- 2 šaukšteliai garstyčių (Dijon)
- 1 šaukštelis agavų/klevų sirupo
- šiek tiek druskos
Eiga:
- Į elektrinio plaktuvo indą, skirtą plakti tirštiems kokteiliams, supilti skystį nuo konservuotų avinžirnių, obuolių actą, dijon garstyčias, klevų sirupą ir įberti žiupsnelį druskos. Trumpai plakti mažu greičiu tik kad ingredientai susijungtų.
- Plaktuvui sukantis mažiausiu greičiu pamažu pilti aliejų (jį rinkitės neutralaus skonio, jokiu būdu ne ekstra virgin, nes majonezas apkars).
- Pamažu majonezas ims tirštėti. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo tirštesnis majonezas bus (paprastai aliejaus kiekio net nematuoju- tiesiog pilu iš akies tol, kol majonezo tirštumas man patinka).
- Viskas, galite skanauti! Arba sukrėsti į stiklainiuką ir dėti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuvo apačioje toliau nuo durelių šis veganiškas majonezas puikiai išsilaiko apie savaitę.
Skanaus.
Vaiva
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes