Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.
Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:
“Žirnelių Quacamole ” padažas
- 1 stikllinė šviežių saldžių žirnių(gali būti šaldyti)
- 1 jalapeno paprika
- 2 šaukštai sukapotų kalendros lapelių
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 2 šaukštai mirkytų anakardžių riešutų
- ¾ arbatinio šaukštelio druskos, daugiau
- 3 prinokę avokadai
- 2 balti svogūnėliai
- 1 citrina arba 2 laimai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Suplakti viską iki košelės. Galima svogūnėlius ir pipirus įmaišyti atskirai
Kapotais žalumynais ir smulkiai supjaustytu svogūnu papuošti, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Valgyti su žirnių-špinatų keksiukais ar vafliais
Gamybos procesą “Klauskite daktaro” laidoje galite peržiūrėti čia:
Žaliųjų žirnelių GVAKAMOLĖ padažas.
Опубликовано Klauskite daktaro Четверг, 16 мая 2019 г.
Skanaus JUMS linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes