Plovas

Reikės:

  • 1kg. jautienos/kiaulienos
  • 4vnt. morkų
  • 2vnt svogūno
  • 1 galva česnako
  • 800g. jazminų ryžių 
  • Daržovių sultinio (1-2 kubeliai, pagal skonį, apie 2l vandens)
  • Prieskoniai: druska, pipirai, truputį kumino, paprikos miltelių.

Eiga:

  1. Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname juos įkaitintame puode su šlakeliu aliejaus (idealu jei turite ketaus puodą – kazaną).
  2. Tuomet dedame sutarkuotas morkas ir truputėlį apkepiname, tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, įpilame truputį vandens, kad viską apsemtų.
  3. Viską išmaišome ir uždėję dangtį troškiname ant silpnos kaitros, apie 1val.30min.
  4. Tuo metu kol mėsa ir daržovės troškinasi paruošiame ryžius. Gerai juos nuplauname, apie 4-5 kartus (kol vanduo nebebūna baltas).
  5. Užkaičiame vandens, apie 2 litrus, išmaišome jame sultinį, dedame pipirus, kuminą, paprikos miltelius bei druską.
  6. Visą paruoštą sultinį (po 1val.30min) užpilame ant troškinamos mėsos ir įdedame nenuvalytą česnaką.
  7. Padidiname ugnį ir apie 10-15min paverdame, tada į verdantį troškinį dedame nuplautus ryžius ir palaukiame kol vėl užvirs.
  8. Tuomet viską gerai išmaišome, paviršių uždengiame apversta lėkšte, o puodą – dangčiu ir išjungiame viryklę. Uždengtą dangtį laikome 20-30min.

Plovas paruoštas, skanaus!

Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.