Reikės:
- 1kg. jautienos/kiaulienos
- 4vnt. morkų
- 2vnt svogūno
- 1 galva česnako
- 800g. jazminų ryžių
- Daržovių sultinio (1-2 kubeliai, pagal skonį, apie 2l vandens)
- Prieskoniai: druska, pipirai, truputį kumino, paprikos miltelių.
Eiga:
- Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname juos įkaitintame puode su šlakeliu aliejaus (idealu jei turite ketaus puodą – kazaną).
- Tuomet dedame sutarkuotas morkas ir truputėlį apkepiname, tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, įpilame truputį vandens, kad viską apsemtų.
- Viską išmaišome ir uždėję dangtį troškiname ant silpnos kaitros, apie 1val.30min.
- Tuo metu kol mėsa ir daržovės troškinasi paruošiame ryžius. Gerai juos nuplauname, apie 4-5 kartus (kol vanduo nebebūna baltas).
- Užkaičiame vandens, apie 2 litrus, išmaišome jame sultinį, dedame pipirus, kuminą, paprikos miltelius bei druską.
- Visą paruoštą sultinį (po 1val.30min) užpilame ant troškinamos mėsos ir įdedame nenuvalytą česnaką.
- Padidiname ugnį ir apie 10-15min paverdame, tada į verdantį troškinį dedame nuplautus ryžius ir palaukiame kol vėl užvirs.
- Tuomet viską gerai išmaišome, paviršių uždengiame apversta lėkšte, o puodą – dangčiu ir išjungiame viryklę. Uždengtą dangtį laikome 20-30min.
Plovas paruoštas, skanaus!
Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes