Basma

Basma – uzbekų virtuvės šedevras, kuris gaminamas dideliame ketaus puode – kazane. Tai ypatingai skanus patiekalas, kurį pavyks pagaminti net ir virtuvės naujokui!

Reikės:

  • 300/400g. šalto rūkymo šoninės (juostelėmis, kad iškloti kazano dugną)
  • 3kg jautienos (mentė)
  • 4 dideli svogūnai
  • 8vnt morkų
  • 400g trintų pomidorų
  • 2vnt baklažanų
  • 1vnt cukinijos
  • apie 1kg bulvių
  • 2 galvos česnako
  • pomidorų pasta
  • 3vnt paprikų
  • 1 didelis kopūstas
  • petražolių (du ryšulėliai)
  • krapų (du ryšulėliai)
  • kalendrų (du ryšulėliai)
  • duskos
  • juodųjų pipirų
  • kumino

Eiga:

Sluoksniuojame (kiekvieną sluoksnį užbaigiame druska, pipirais, smulkintais krapais, petražolėmis, kalendra ir česnaku):

  1. Visą dugną išklojame šonine.
  2. Dedame kubeliais supjaustytą jautieną.
  3. Dedame nepjaustytas bulves.
  4. Sekantis sluoksnis: svogūnai,morkos, cukinija, paprikos, baklažanai (pjaustyti stambiai).
  5. Nulupame kopūstą, 5-6 lapus atsidedame ir likusį kopustą supjaustome dideliais gabalais ir sudedame ant daržovių.
  6. Tuomet dedame pomidorų pastą, trintus pomidorus, druską, pipirus, kuminą ir likusius žalumynus.
  7. Paskutinis sluoksnis – kopūstų lapais uždengiame visą puodą.

Uždedame kazano dangtį ir puodą dedame į tik ką uždegtą grilių, troškiname apie 3val, iki 120 laipsnių temperatūroje. Viso proceso metu puodo atidaryti negalima. Atvožus dangtį kopūsto lapus nuiimame ir mėgaujamės tobula basma!

Skanaus!

Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.