Rožinis varškės apkepas puode

Varškę perkame laaaabai retai… Bet jei pasiilgstu, tai ekologiška “Dobilo” varškė tuoj pat transformuojama į apkepą.

Sodyboje neturėjau net kepimo formos, tai džiaugiausi, kad turiu “stebuklingus” Saladmaster puodus, kuriuose galiu kepti pyragus ant viryklės arba juos naudoti kaip kepimo formą.

Jums reikės 28 cm apvalios arba kvadratinės formos. Kas turi Saladmaster, galite naudoti 11 inc troškintuvą arba kepti elektrinėje keptuvėje “Didysis šefas” 45min./ 125C.

varškės apkepas

Reikės (matavau viską mažais kavos puodeliais po 80ml):

         varškės apkepas

Varškės apkepui reikės:

Varškės apkepo gaminimo eiga:

  1. Formą patepti ghee sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis ar aguonomis.
  2. Visus produktus sudėti į mikserį ir suplakti iki purios vienalytės masės apie 2 minutes.
  3. Supilti į paruoštą formą ir kepti 45-50min./175C su oro pūtimu.
  4. Pjaustyti vos pravėsusį. Valgyti su uogomis ar jogurtu.
  5. Mes atsitirpinome braškes ir džiaugėmės vasara lėkštėje.

varškės apkepas

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Rožinis varškės apkepas puode