Varškę perkame laaaabai retai… Bet jei pasiilgstu, tai ekologiška “Dobilo” varškė tuoj pat transformuojama į apkepą.
Sodyboje neturėjau net kepimo formos, tai džiaugiausi, kad turiu “stebuklingus” Saladmaster puodus, kuriuose galiu kepti pyragus ant viryklės arba juos naudoti kaip kepimo formą.
Jums reikės 28 cm apvalios arba kvadratinės formos. Kas turi Saladmaster, galite naudoti 11 inc troškintuvą arba kepti elektrinėje keptuvėje “Didysis šefas” 45min./ 125C.
Reikės (matavau viską mažais kavos puodeliais po 80ml):
Varškės apkepui reikės:
- 2 pakeliai (660g) 9proc. “Dobilo” ekologiškos varškės;
- 1 puodelis Sukrin saldiklio;
- 1 puodelis goji uogų;
- 2 puodeliai baltų quinoa sėklų;
- 4 puodeliai vandens;
- 5 L dydžio kiaušiniai.
Varškės apkepo gaminimo eiga:
- Formą patepti ghee sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis ar aguonomis.
- Visus produktus sudėti į mikserį ir suplakti iki purios vienalytės masės apie 2 minutes.
- Supilti į paruoštą formą ir kepti 45-50min./175C su oro pūtimu.
- Pjaustyti vos pravėsusį. Valgyti su uogomis ar jogurtu.
- Mes atsitirpinome braškes ir džiaugėmės vasara lėkštėje.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Sveiki butinai isbandysiu aciu..