Jei nesiskundžiate apetitu ar norite pavalgę vakarienės nebevarstyti šaldytuvo durelių, rinkitės suaugusiam žmogui po 1 šviežią skumbrę, vaikui-po pusę. Dažnai jos būna neišskrostos, todėl tuoj pat nupjaukite galvą, uodegą, išimkite vidurius ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Vidus turi būti šviesus, be plėvių. Įpjaukite iki stuburo ir atverskite kaip knygą.
Skumbrė yra puikus B12 vitamino šaltinis.
Pasiruoškite platesnį troškintuvą, dėkite šaukštelį ghee sviesto, ištepliokite visą troškintuvo dugną. Padėkite po kiekvieną žuvimi lauro lapą, šakelę, čiobrelių ir ant jų paguldykite atverstą žuvį oda žemyn.
Pabarstykite, druska, pipirais ir kapotais česnakais. Įpilkite 100 ml verdančio vandens ir uždenkite. Troškinkite 6 minučių ant vidutinės kaitros. Tuo tarpu nuplaukite brokolius, suskirstykite nedideliais žiedynais. Suberkite ant žuvies ir dar patroškinkite 4 minutes. Patiekiant pabarstykite pavasariniais svogūnėlių laiškais, įspauskite citrinos sulčių ir papuoškite citriniais čiobreliais.
Nerašau tikslių proporcijų, nes pasirinkite pagal savo apetitą ir turimus produktus.
Svarbiausia-žuvies neperkepti, nesudeginti ir gerai kramtyti.
Būti sveikiems ir nesugadinti maisto Jums linki
Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes