Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklas ir jų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašą rasite čia.
O apie čija sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.
Blyneliams pagaminti reikės:
- 1 svogūnas – supjaustyti smulkiais kubeliais;
- ½ brokolio;
- 2 saliero stiebai;
- ½ stiklinės šaldytų kale kopūsto lapų arba 2-3 švieži kale kopūstai be storojo lapkočio;
- 1 stiklinė žalių šaldytų žirnelių;
- 3 skiltelės česnako;
- 100 g (4-5 šaukštai) pilno grūdo avižų ar riešutų miltų
- 2 šaukštai čija sėklų;
- 1 šaukštas garstyčių;
- 1 šaukštas sviesto ghee;
- Druskos, pipirų, čili pipiro, rozmarinų ir kalendros mišinio;
- Kepti ant kokoso aliejaus ar ghee sviesto.
Gaminame blynelius:
- Viską sumalti iki smulkios, rišlios masės ir palikti 30 minučių brinkti.
- Drėgnomis rankomis formuoti kepsnelius ir apkepti ant keptuvės po 5-6 minutes kiekvieną pusę arba orkaitėje apie 20 minučių (kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi).
- Byneliai gali būti sakanaujami kaip „burgeriai“ su veganišku majonezu.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Kokias naudojat garstycias