Sveikuoliški blyneliai-kepsneliai

Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklas ir jų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašą rasite čia.

O apie čija sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

sveikuoliški blyneliai

Blyneliams pagaminti reikės:

  • 1 svogūnas – supjaustyti smulkiais kubeliais;
  • ½ brokolio;
  • 2 saliero stiebai;
  • ½ stiklinės šaldytų kale kopūsto lapų arba 2-3 švieži kale kopūstai be storojo lapkočio;
  • 1 stiklinė žalių šaldytų žirnelių;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 100 g (4-5 šaukštai) pilno grūdo avižų ar riešutų miltų
  • 2 šaukštai čija sėklų;
  • 1 šaukštas garstyčių;
  • 1 šaukštas sviesto ghee;
  • Druskos, pipirų, čili pipiro, rozmarinų ir kalendros mišinio;
  • Kepti ant kokoso aliejaus ar ghee sviesto.

Gaminame blynelius:

  1. Viską sumalti iki smulkios, rišlios masės ir palikti 30 minučių brinkti.
  2. Drėgnomis rankomis formuoti kepsnelius ir apkepti ant keptuvės po 5-6 minutes kiekvieną pusę arba orkaitėje apie 20 minučių (kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi).
  3. Byneliai gali būti sakanaujami kaip „burgeriai“ su veganišku majonezu.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Sveikuoliški blyneliai-kepsneliai