Sotūs, kvepiantys, nepersaldinti, paprasta pagaminti ir puiki priemonė mokyti mažuosius šeimininkauti. Tešlos konsistencija tokia maloni, kaip plastilinas. Galima modifikuoti receptą pagal turimas spintelėse atsargas.
Dviems kepimo skardoms reikės kepimo popieriaus ir:
- 100 g šviežio kokoso minkštimo
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 100 g kokoso drožlių
- 50 g Sukrin Gold saldiklio
- 100 g kokoso miltų
- 180 g šalto sviesto
- 2 S dydžio kiaušiniai
- 50 g vandens
Eiga:
- šviežio kokoso minkštimą nuskusti nuo rusvos žievelės. Sudėti supjaustytus gabaliukus į mikserį ir sumalti iki drožlių.
- Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir suplakti su kokoso drožlėmis.
- Sudėti į plakiklį likusius produktus ir viską suplakti apie minutę. Turi gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
- Skardas iškloti kepimo popieriumi, drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ar blynelius. Į rutuliukus galima įspausti rūgščią uogą-spanguolę, juoduosius serbentus ar pan. Šį kartą naudojau šaldytus juoduosius serbentus.
- Orkaitę įtkaitinti iki 160C ir kepti galima abi iš karto, bet stebėti, kad neapdegtų.
- Kepti apie 15-20minučių su oro pūtimu.
Laikyti atvirame inde, jei norite, kad būtų sausesni. Uždengus sandariame inde, jie suminkštės. Nuostabiai skanu su arbata…
Skanaus JUMS linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Norejau paklausti kaip del seklu kaitinimo?ar saulegrazu seklas galima kepti?