Jau ne kartą rašiau apie nuostabią daržovę – baklažaną. Ši gardi daržovė turi daugybę organizmui naudingų medžiagų: vitaminų A, C, PP, B grupės vitaminų, aminorūgščių, makroelementų ir mikroelementų (kalcio, sieros, chloro, fosforo, magnio ir kt.).
Baklažanai mažina cukraus kiekį kraujyje ir veikia kaip antibiotikai. Juos naudinga valgyti sergantiems skleroze bei kamuojamiems podagros. Jie stiprina organizmą, didina vyrų potenciją, nes turi seleno. Be to, baklažanai nekaloringi: 100 g – tik 24 kalorijos. Jų nauda išlieka ir termiškai juos apdorojus.
Ši vakarienė puikiai tiks lieknėjantiems žmonėms!
Vakarienė lieknėjantiems (3 porcijos):
- 2 delno dydžio baklažanai, supjaustyti 2,5×2,5cm kubeliais;
- 1 didelis svogūnas, supjaustyti kubeliais;
- 2 didelės morkos, supjaustyti griežinėliais ar šiaudeliais;
- 2 mėsingi pomidorai, supjaustyti smulkiai ar 250 ml trintų pomidorų tyrės (naminio lečo);
- 1 v.š. ghee sviesto;
- Žaliųjų MUNGO pupelių makaronai – 1/2 pakelio.
Pagardui:
- 4-5 skiltelės česnako;
- 6-8 šakelės petražolių;
- 100 g kietojo sūrio;
Viską suplakti blenderiu.
Gaminimo eiga:
- Ištirpinti ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti minutę.
- Suberti svogūnus ir morkas, pakepinti dvi minutes ant nedidelės ugnies.
- Suberti baklažanus, supilti pomidorų tyrę ir uždengus puodą patroškinti 5minutes.
- Suberti makaronus, įpilti 100ml vandens ir dar patroškinti 7 minutes, retkarčiais pamaišant.
- Patiekiant uždėti po šaukštą sūrio pagardo ir valgyti su paprikomis, avokadu ar raugintais agurkais.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes