Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus – per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad turiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant paklodės. Įpilkite 50-70ml vandens ir uždenkite troškintuvą. Ugnis maža, lėtai įkaitins daržoves ir po 15-20minučių pakelkite dangtį – ji turi būti švelniai pabalusi. daržovės dar bus kietos.
Lašiša su grybais – 2 porcijos:
- 150 g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 2 vidutinės morkos
- 100 g špinatų
- 300 g lašišos filė
- grūstų pipirų
- 1/2 citrinos sultys
- 2 lauro lapai
- 1/2 arbat.š džiovintų čiobrelių
- 1 arbat. š. ciberžolės
- 1 š ghee sviesto
Eiga:
- Ištirpinti troškintuve ghee sviestą, suberti prieskonius ir pakepti 1 minutę.
- Suberti kubeliais supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas ir pamaišyti. Pakepti 1min.
- Suberti pasmulkintus grybus (galima pridėti dar džiovintų baravykų ar kelis džiovintus, pasmulkintus pomidorus), uždengti ir patroškinti 5-6 minutes.
- Tuo tarpu supjaustyti žuvį, pagardinti druska, pipirais ir po to uždėti ant grybų. Uždengus troškinti 5-7 minutes ant nedidelės ugnies.
- Sudėti nuplautus špinatus, uždengti ir pakaitinti minutę, kol jie vos sukris.
- Patiekiant apšlakstyti citrinos sultimis. Galima valgyti su raugintais agurkais.
Tausoti vitaminus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes