Subalansuota vakarienė – reikės:
- 1 stiklinė geltonųjų lęšių;
- 200 g sūdyto lašišinio upėtakio;
Subalansuota vakarienė – gaminimo eiga:
- Lęšius užpilti 1.5 stiklinės verdančiu vandeniu ir virti 5 min. Pasūdyti, įdėti 1 v.š. sviesto, išmaišyti ir uždengti. Užkloti šiltai, kad jie pabaigtų šusti.
- Lašišinį upėtakį rekomenduoju pasisūdyti patiems. Tam reikia tik žuvies ir geros druskos. Ant visos filė užberkite 2-3 v.š. jūros druskos ir palikite per naktį. Druską kitą dieną nubraukti, o skystį nupilti. Pjaustykite ir mėgaukitės.
Salotoms reikės:
- 10 ridikėlių – supjaustyti griežinėliais;
- Sauja špinatų – pasmulkinti;
- ¼ jaunos cukinijos – šiaudeliais;
- 10-12 – alyvuogių;
- 5-6 saulėje džiovinti eko pomidorai – supjaustyti smulkiais kubeliais;
Salotų gaminimo eiga:
- Daržoves susmulkinti, sumaišyti ir pagardinti padažu.
Padažui: 1 v.š. balzamiko be cukraus, 2 v.š. Kretos alyvuogių aliejaus, žiupsnis jūros druskos, pipirų, 1 v.š. citrinų sulčių.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes