Šiandien netikėtai kurjeris įteikė dovaną – Delimano kompanijos keptuvę ir plakiklį. Pagalvojau, kad apsiriko, bet adresatas buvau tikrai aš. Ką gi, svečiuose kaip tik didysis kritikas sūnus su drauge, tad, nutariau pusryčiams jiems iškepti saldžių blynelių su visomis “naujovėmis”. Baigėsi mano eksperimentas tuo, kad vaikai susikrovė keptuvę ir išsivežė, nes labai patiko:).
Ir vėl likau “prie suskilusios geldos”… Bet blyneliai buvo labai skanūs.
SALDŪS BLYNELIAI SU NAUJOVĖMIS:
6 keptuvėms reikės:
- 500 g varškės (naudojau ožkos pieno šviežią varškę)
- 2 š Sukrin gold saldiklio
- 2 š balkšvojo gysločio miltų
- 5 š eko grikių miltų
- 150ml vandens arba pasukų
- 4 L kiaušiniai
Saldūs blyneliai gaminami:
- Viską suplakti ir kepti ant pakaitintos bet ne per daug keptuvės, patektos nerafinuotu kokoso aliejumi. Kepant uždengti keptuvę dangčiu.
- Patiekti su šviežiomis uogomis, obuoliene ir , jei trūksta dar saldumo, galima pašlakstyti “Fibre syrup gold” https://pirmassaukstas.lt/shop/ekologiski-produktai/be-gliuteno/fibre-syrup/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes