Kerobos torto biskvitui:
„Sausi“ ingredientai:
- 200 g migdolo riešutų
- 50 ml kerobos sirupo (pupmedžio) arba eritritolio
- 70 g kokoso drožlių
- 50 g kerobos miltelių
- 20 g 100% kakavos
- 1 a.š. ceilono cinamono
Torto “šlapi” ingredientai:
- 200 g natūralaus jogurto
- ½ a.š sodos
- 4 kiaušiniai
- 100 ml 35 proc. grietinėlės
EIGA:
- Visus „sausus“ ingredientus suberti į plakiklį ir suplakti iki miltų. 30sek./10. Išpilti į maišymo dubenį.
- Visus „šlapius“ ingredienus supilti į plakiklį ir supkati nedideliu greičiu, kol susijungs. Neperplakti grietinėlės. (15sek./ 5). Plakinį išpilti į miltus ir išmaišyti
- 2 silikonines formas patepti sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti kokoso miltais ar drožlėmis ir padalinti tešlą. Jei neturite vienodų formų, kepkite vieną storą biskvitą, o po to jį perpjaukite į 2 dalis. Kepu – 20 cm skersmens dviejose formose. Apie 25min./ 170C / su oro pūtimu. Palikti atvėsti. Galima kepti kaip keksus ir pertepti uogiene be cukraus.
Kremas:
- 250 g maskarpone sūrio
- 200 ml natūralaus jogurto
- 200 g uogų (mėlynių, juodųju serbentų, braškių) – tinka šaldytos, bet atšildyti arba džiovintų uogų keli šaukštai
- 50-70 g kerobos sirupo (saldžiojo pupmedžio) ar kito saldiklio (eritritolis, ksilitolis, stevija)
- 3 a.š. (10g) agar agaro + 150ml vandens
EIGA:
1. Sūrį, jogurtrą ir uogas suplakti iki gražios kreminės konsistencijos. (40sek/4).
2.Vandenyje ištirpinti agar agarą, užkaisti ir užvirti. Pavirti 10-15 sek ir supilti į uogų masę. Labai greitai iš maišyti ir sluoksniuoti tortą.
Formavimas:
Geriausia tai daryti atsidarančioje torto formoje. Kai iškepa biskvitai, jie šiek tiek susitraukia, todėl, turint to pačio diametro atsisegančią formą, bus viskas paprasta. Svarbiausia – viską jau būti pasiruošus: 2 atvėsintus bisvitus, atsisegančią formą, silikoninę mentelę. Netoli plaktuvą su ruošiama mase.
Taigi, į tortinę formą dėti pirmą (arba pusę perpjauto) biskvitą, užpilti pusę kiekio paruošto uogų kremo, greitai uždėkite antrą biskvitą ir ant viršaus supilkite likusį kremą. Jei biskvitai bus mažesni už tortinę formą, kremas užpildys tarpelį ir bus puikus vaizdelis su vienodais, lygiais, uogų kremo kraštais. Kremas gali pradėti stingti jau pilant, todėl dirbti reikia greitai. Kremą išlyginti, pakratyti ir puošti savo nuožiūra. Galima puošti goji uogomis, šaldytomis ar šviežiomis uogomis, šokolado, kokoso drožlėmis. Palikti šaltai nors valandą.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes