Sveiki, noriu pasidalinti naujausiu savo receptu.
Kviečiu pasigaminti veganišką burgerį su brokolių bandelėmis ir falafeliais
Mums reikės:
- veganiškos brokolių bandelės
- traškios salotos (aisbergo, romaninės, pekino kopūsto)
- falafelio– avinžirnių kepsnelio
- raudono svogūno
- veganiško avinžirnių majonezo
Iš šių ingridientų nesunkiai sumeistrausite burgerį. Skanaus.
Veganiškos brokolių bandelės
- 1 brokolio žiedynas (lengvai apvirti)
- 3 a. š. balkšvojo gysločio luobelių
- 1 v. š. Tapijoka miltų
- 1/2 a. š. mėgstamų prieskonių
- Aliejaus kepimo popieriaus patepimui.
- Sesamo sėklų pabarstymui.
Eiga:
- Įjungti orkaitę 180*C.
- Apvirtą brokolio žiedyną panardinti į šaltą vandenį, nuvarvinti kiaurasamtyje, sutrinti bulvių grūstuvu arba virtuviniu kombainu. Pridėti likusius ingredientus, gerai permaišyti, palikti bet 10 min brinkti.
- Konditerinio žiedo pagalba formuoti porinį skaičių apvalių, plokščių “bandelių”, pusės bandelių viršų pabarstyti sesamo sėklomis.Kepti 15-20min.
- Ištraukti iš orkaitės, luktelti, kol bandelės pravės, taip jas lengviau nuimti nuo kepimo popieriaus. Naudokite plačią mentelę, taip patogiau nukelti nuo kepimo popieriaus.
- Šios bandelės puikiai tinka veganiškiems burgeriams ar sumuštiniams.
Skanaus.
Falafeliai orkaitėje (Avinžirnių kepsneliai)
- Skardinė avinžirnių. Jei naudosite sausus, juos brinkinkite per naktį, ryte išvirkite.
- 0,5 svogūno (smulkiai supjaustyti)
- 2 skiltelių česnako (susmulkinti)
- 3 šaukštai kvietinių miltų (viso grūdo)- nebūtinai,galite pridėti daugiau tapijokos miltų
- 2 v. š.tapijokos miltų (arba krakmolo)
- 1 šaukšto maltų kuminų ( galite nenaudoti, bet jie suteikia pikantiško skonio)
- 0,25 šaukšto maltos kalendros
- 1 šaukštelio smulkintų aitriųjų paprikų
- saujos šviežių petražolių (galima naudoti džiovintas ar šaldytas)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų.
Eiga:
- Visus ingredientus susmulkinti maistiniame kombaine. Masė turi būti ne skysta.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi. Konditerinio žiedo pagalba formuoti apvalius kepsnelius. Dėti ant kepimo popieriaus.
- Kepti 180/190*C orkaitėje 30 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
Veganiškas avinžirnių majonezas
- 180 mililitrų aliejaus (apytikriai)
- 2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių (Taip taip…iš to skysčio, kuris buvo avinžirnių skardinėje, arba to, kuris liko juos išvirus (pastarąjį ir naudojau).
- 1 šaukštas obuolių acto (arba 2 a. š. citrinų sulčių)
- 2 šaukšteliai garstyčių (Dijon)
- 1 šaukštelis agavų/klevų sirupo
- šiek tiek druskos
Eiga:
- Į elektrinio plaktuvo indą, skirtą plakti tirštiems kokteiliams, supilti skystį nuo konservuotų avinžirnių, obuolių actą, dijon garstyčias, klevų sirupą ir įberti žiupsnelį druskos. Trumpai plakti mažu greičiu tik kad ingredientai susijungtų.
- Plaktuvui sukantis mažiausiu greičiu pamažu pilti aliejų (jį rinkitės neutralaus skonio, jokiu būdu ne ekstra virgin, nes majonezas apkars).
- Pamažu majonezas ims tirštėti. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo tirštesnis majonezas bus. ( Paprastai aliejaus kiekio net nematuoju – tiesiog pilu iš akies tol, kol majonezo tirštumas man patinka.)
- Viskas, galite skanauti! Arba sukrėsti į stiklainiuką ir dėti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuvo apačioje toliau nuo durelių šis veganiškas majonezas puikiai išsilaiko apie savaitę.
Skanaus.
Vaiva
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes