Kaip vyksta knygos kūrimo procesas ir kodėl lieka klaidos? Pasirodo, tai labai didelis darbas… Net pati nesitikėjau, kad bus taip sunku:) Sugalvoji receptą, pasigamini, pamąstai, ko dar trūksta, užsirašai. Sudėliotus receptus siunti į spaustuvę, o ten tavo tekstus redaktorė “sutaršo” taip, kad vos atrenki kas buvo. Norėjau, kad mono knygoje būtų ir produktų vnt ir gramai, nes gal ne visi turi svarstykles, bet daugelyje vietų vieną matavimo vienetą vis dėlto išbraukė.
Bebraukant pasimetė žodžiai ar skaičiai.
52 psl. Pasitaisykite ir pasipildykite
VITAMINŲ UŽTEPĖLĖ
Ingredientai:
2 minkšti avokadai
( 500) 50 g špinatų
30 g baziliko lapelių
6 ančiuviai alyvų aliejuje
122 psl.
Šakninių daržovių salotos su kiaušiniais:
EIGA:
1. Kiaušinius nuplaukite, sviestuotais pirštais patepkite nedidelius espreso kavos puodelius ir įmuškite po kiaušinį.
140psl. “Kepenėlių suši” . atsirado 800 g sviesto, nors mano žalia spalva pažymėta 80 g. Manau, išmintinga šeimininkė supras, kad tiek sviesto dėti negalima, bet išsitaisykite į 80g.
Taip pat 144psl. “Avinžirnių duona” gali kilti neaiškumas kokius prieskonius dėti. Parašyta “ciberžolės ir dribsnių…”, o turėjo būti “čili dribsnių”. Redaktorė ištaisė į lietuvišką versiją-“paprikos dribsnių”, o finale liko tik dribsniai.
178 psl.
Salotos „Širdies džiaugsmas“ su lašiša
Ingredientai:
4 lašišos pjausniai po 150 g
Prieskoniai:
1 citrinos sultys,
po 0,5 arbat. š. druskos ir raudonėlio
0,5 aitriosios paprikos
Salotoms:
1 cukinija
1 pastarnoko šaknis
1 aitrioji paprika
1 geltona paprika
10 cm poro
2 avokadai
10 smulkiavaisių pomidoriukų
Gražgarstės lapelių 1 citrina
2 š. kaparėlių
Salotų padažui:
2 skiltelės česnako
2 cm tarkuoto imbiero
1 citrinos sultys
1 arbat. š. klevų sirupo
2 š. aliejaus
po 0,5 arbat. š. grūstų pipirų ir druskos
Eiga
Lašišą pašlakstyti citrina ir gaminti garuose 7min. Cukiniją supjaustyti šiaudeliais, pastarnoko šaknį sutarkuokite plonais šiaudeliais, kitas daržoves supjaustykite, kaip mėgstate.
Suplakite padažo ingredientus ir juo pagardinkite daržoves. Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus lašišos juostelę. Gardinkite čili pipiriukais, citrinos griežinėliais.
Pastaba:
Šias salotas skanu valgyti su karštai rūkyta skumbre arba sūdyta lašiša.
194 psl. Pyragas “Rudens vakaras”
Gaminimo eigoje pasitaisykite 4 punktą:
4. Trynius, bananus, sviestą ir abrikosus suplakite plakikliu iki vientisos masės. Ją lėtai sumaišykite su baltymais ir miltais.
202 psl. “Naujoviški kūčiukai”
Prie ingredientų 600 g vandens, pasižymėkite 300-600 g, nes renkantis skirtingus miltus ar gaminant tešlą iš vakaro, tai tiek vandens ir reikės. Tačiau jei kepsite tuoj pat ir rinksitės ne pilno grūdo miltus, gali užtekti ir 300g vandens vandens. Taigi, jei bus per skysta tešla, palikite sėklas ir riešutus brinkti arba pridėkite dar miltų.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes