Visi esame ragavę silkę su morkomis. Atrodo, vienas receptas, bet skonis ir spalva visada kitoks. Kodėl? O gi todėl, kad viskas priklauso nuo ingredientų ir prieskonių: senos ar jaunos morkos, šviežios svogūnų ropelės ar ne, silkė pačių darinėta, riebi ar išmirkyta, nukaulinta, aliejus koks ir, žinoma, vos keli prieskoniai keičia visą reikalą.
Jau metus buvau negaminusi šio patiekalo, bet mano svečiai išprovokavo ją pagaminti. Rezultatas patiko net išrankiausiems☺.
Silkė su ,,saulėtomis” daržovėmis (6-7 porcijos):
- 2 silkės su galva – paruošti 4 filė;
- 2 šviežios svogūno ropelės (apie 180 g);
- 6-7 jaunos morkos (400 g);
- 4-5 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. razinų;
- 1 a. š. ciberžolės;
- Po ¼ a.š. druskos, pipirų ir kmynų;
- 5-6 v š. sausai pakepintų saulėgrąžų sėklų.
Silkė su ,,saulėtomis” daržovėmis – gaminimo eiga:
- Morkas sutarkuoti šiaudeliais, svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais.
- Plačioje keptuvėje įpilti aliejaus, suberti ciberžolę, kmynus – išmaišyti.
- Suberti paruoštas daržoves, druskos, pipirų, kelis šaukštus vandens ir pakepinti apie 8-10 minučių ant nedidelės kaitros.
- Įmaišyti nuplautas razinas ir palikti atvėsti.
- Silkę išvalyti, nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Pakepinti saulėgrąžas sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Į serviravimo lėkštę išdėti dar šiltas morkas, ant jų išdėlioti silkės gabaliukus, pabarstyti saulėgrąžomis. Puošti krapais ar kitais žalumynais.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes