Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos.
Traškučiams pagaminti reikės:
- 280 g burokėlių;
- 190 g (3 vnt.) svogūnų;
- 150 g topinambų (galima keisti morkomis/ batatu);
- 270 g vandens;
- 20 g česnako skiltelių (1/2 galvelės);
- 240 g sėmenų išspaudų (galima keisti 220 g riešutų miltais +10 g gysločio luobelių);
- Prieskoniai: 30 g kmynų, 1 a. š. čiobrelių,1 a. š. druskos.
Traškučių gaminimo eiga:
- Visas daržoves supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus produktus, išskyrus sėmenų išspaudas. Suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1 min/10 greitis.
- Suberti sėmenų išspaudas ir gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.
- Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraižyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).
Traškučiai „Desertiniai“:
Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos.
Ingredientai A:
- 1 Citrina (177g be žievelės);
- 150 g džiovintų slyvų;
- 270 g obuolių (2-3 vnt);
- 120 g morkų (1 didelė);
- 150 anakardžių riešutų;
- 250 g vandens;
Ingredientai B:
- 200 g sėmenų išspaudų;
- 2 a. š. Ceilono cinamono.
Traškučių gaminimo eiga:
- Morkas, citriną ir obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus A produktus ir suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1min/10 greitis.
- Suberti sėmenų išspaudas ir cinamoną bei gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.
- Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraišyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30 val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Laba diena, noriu pasiteirauti, ar galima linų sėmenų išspaudas pakeisti pačiais sėmenimis (maltais)? Jei ne, tai kur įsigyti išspaudų?
Ačiū
Sveiki, jei džiovinate džiovyklėje temperatūroje iki 70C, taip, galima. Jei džiovinsite orkaitėje, geriau būtų išspaudos. Jas galima rasti turguje pas žmones, kurie spaudžia aliejų ir dar mačiau RIMI prie sveikų produktų