Nereikia laukti Kalėdų, kad galėtum pasimėgauti aguoniniais skanėstais. Neriebus, nepersaldus, patogus pasiimti kaip užkandį obuolių aguonų pyragas, manau, ras savo gerbėjų (mūsų šeimoje- tai vienas mėgstamiausių).
Ingredientai:
400 g aguonų
250 g nuplautų džiovintų datulių
150 g nuplautų auksinių razinų
180 g pilno grūdo avižinių dribsnių
5 XL kiaušiniai
5 obuoliai (700 g), nulupti ir supjaustyti ketvirčiais
1 a. š. cinamono
1 a. š. džiovinto imbiero
Eiga: (visus ingredientus maišyti viename dubenyje)
Sausas aguonas suberti į mikserį ir sumalti minutę. Išpilti į didelį dubenį.
Datules, razinas, 2 kiaušinius ir pusę kiekio obuolių sumalti iki košelės. Išpilti į dubenį.
Avižinius dribsnius, likusisus obuolius ir kiaušinius bei prieskonius sumalti iki košelės.
Visus produktus gerai sumaišyti dubenyje. Skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti skystu sviestu, pabarstyti sezamu, išpilti paruoštą masę, išlyginti, vėl pabarstyti sezamu. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40 min./180C/ be konvekcijos. Jei kepate orkaitės skardoje, gausis plonas-1,5 cm storio pyragas ir reikia stebėti, kad neperkeptų. Jei imate 26×26 cm skardą, tuomet kepkite apie 50 min. Palikti atvėsti ir tik tuomet pjaustyti.
Pastaba: galima įmaišyti šaldytus ar šviežius juoduosius serbentus ar bruknes, taip pat nulukštentus lazdyno riešutus. Taigi, vienas receptas, o 3 skoniai!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes