Mėsos suktinukai su spalvotu įdaru, 2 porcijos

Mėsos suktinukai su spalvotu įdaru (2 porcijos):

  • 4 ploni jautienos pjausniai (4 x 80 g);
  • 100 g paukštienos (filė arba kulšelių mėsos);
  • ½ raudonos paprikos;
  • ½ svogūno;
  • 1 nedidelė morka (apie 90 g);
  • 3 skilt. česnako;
  • Druskos, pipirų, ciberžolės,1-2 a. š. garstyčių su grūdeliais, mairūno;
  • Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto.

Gaminimo eiga:

  1. Į mikserį sudėti gabaliukais supjaustytą svogūną, papriką, morką, suberti prieskonius ir česnakus. Sukapoti iki košelės. 7 sek./5 Palikti inde
  2. Sudėti paukštienos gabaliukus ir pakapoti iki smulkių gabaliukų. 12 sek/6 greitis. Išdėti ant paruoštų pjausnių.
  3. Jautienos pjausnius padėti tarp 2 maistinės plėvelės lakštų ir išmušti plonai bukąja plaktuko puse. Pabarstyti žolelėmis, patepti garstyčiomis. Ant jų išdėti pagamintą faršą ir susukti. Gausis 4 suktinukai.
  4. Apkepti ant įkaitinto ghee sviestelio po kelias minutes abi puses. Po to įpilti 50 ml vandens, uždengti ir patroškinti 15 min. ant silpnos kaitros. Geriausia gaminti nedideliame puodelyje.
  5. Kol gaminsis mėsos suktinukai, pasiruošti šviežias sezonines salotas. Jas gardini obuolių actu, aliejumi, prieskoninėmis šviežiomis žolelėmis.

mėsos suktinukai

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.