Daugelis nevalgo riešutų arba vengia gaminių su jais dėl nemenko kalorijų kiekio, esančio šiose gamtos dovanose. Tačiau reguliariai ir saikingai riešutus valgantys žmonės antsvorio atsikrato greičiau. Tyrimai rodo, kad žmonių, kurie valgo riešutus, kūno masės indeksas yra mažesnis nei tų, kurie nevalgo. Be to, anakardžių riešutuose yra Omega-3 riebalų rūgščių, saugančių mūsų organizmą nuo uždegiminių procesų, gerinančių medžiagų apykaitą ir taip padedančių greičiau sudeginti kūno riebalus. Riešutai arba kepiniai iš riešutų miltų be pridėtinio cukraus – puikus užkandis, kadangi jie yra sveiki ir ilgam laikui suteikia sotumo jausmą, tačiau riešutus būtina rinktis nesūdytus ir be jokių priedų.
SAUSAINUKAI „1-2-3“
Tikriausiai tai patys greičiausi sausainiai, kuriuos esu kepusi… Vienas, du, trys ir jau šaunu į orkaitę. Ilgiausiai užtrunka pasisverti produktus. Po to tik trys žingsniai ir jau einu savais reikalais. Tik eiti galima netoli, nes jie po 25 minučių jau garuos ant stalo ir kvapas maloniai kutens nosį. Va tokiu momentu reikia kuo skubiau eiti iš virtuvės, kad nekiltų pagunda susikišti dar karštą skanėstą į burną. Esu vieną kartą taip padariusi, tai gomurys nusilupo ir savaitę negalėjau kramtyti, nes maistas skaudžiai draskė pažeistą gomurį. Taigi, apsišarvuojate kantrybe ir laukiate kol jie atvės.
28 skaniausi 3 žingsnių sausainiukai
1 žingsnis- susisverti į maišymo dubenį visus produktus:
- 170 g anakardžio riešutų
- 90 g razinų arba Eritritolio
- 80 g sutrupinto juodo šokolado 72proc.
- 120 g kokoso drožlių
- 80 g quinoa miltų (tiks ir kiti sėklų ar riešutų miltai)
Išmaišyti.
2 žingsnis- suplakti plaktuvu (Mambo 25 sek./5 greitis)
- 2 L dydžio kiaušiniai (120 g be lukšto)
- 120 g minkšto sviesto
- 100 g sojos pieno ar kito augalinio pieno
3 žingsnis- suminkyti ir formuoti.
1+2 ir minkome rankomis, pajuntame plastelino konsistencijos tešlą. Formuojame vandeniu suvilgytomis rankomis teniso dydžio kamuoliukus, vos suplojame ir įspaudžiame juodojo serbento uogą (tinka šviežios ir šaldytos). Dedame į kepimo kilimėliu išklotą skardą ir šauname į įkaitintą iš anksto orkaitę. Sausainiukai kepa apie 25 minutes 190C, kol gražiai paruduos. Atvėsinti!!!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Ar sitie sausainiukai nesukels cukraus padidejimo kraujyje?
Ačiū uz atsakyma
Tikrai ne. dar priklauso kokį kiekį vienu kartu suvalgysite:)
Sveiki,
Riešutus ir razinas mirkyti ir sumalti? neturiu plaktuvo!
kai gaminu nekeptus skanėstus viską išmirkau , kai pradžiūsta sumalu kavamale 🙂
Sveiki,
Gal zinote ar gautusi su aviziniais miltais arba aviziniai plius tapijoka?
Sveiki, vietoj quinoa-kynvos miltų galite dėti viso grūdo grikių ar avinžirnių/avižinių miltų. Taspijokos miltai labai padidins angliavandenių kiekį. nerekomenduoju