Vasarą patariu valgyti lengvesnį maistą, nes dažniau lanko mus svečiai ar patys keliaujame į svečius. Tada ir pagundų dažniau atsiranda, o talijos apimtys norisi, kad neaugtų… Taigi, lengvi vegetariški pietūs bus atgaiva kūnui, o tokie skanūs pietūs – ir sielai.
Ryžių-bolivinės balandos šiupinys su salotomis – 4 porcijos:
- 1 stiklinė (200 ml) Basmati ilgagrūdžių ryžių;
- 1/2 stiklinės baltų bolivinė balandos sėklų;
- 4 skiltelės česnako;
- po 1/2 a.š. druskos ir ciberžolės;
- 1 š. ghee sviesto;
- 1/2 balto svogūno, smulkiais kubeliais;
- 5-6 švieži kario lapai arba 2-3 lauro lapai;
- 700 ml vandens.
Ryžių-bolivinės balandos šiupinys su salotomis – gaminimo eiga:
- Puode ištirpinti ghee sviestą, suberti ciberžolę, svogūno kubelius ir pamaišyti ant nedidelės ugnies 1 min.
- Suberti ryžius, bolivinę balandą, druską, kario lapus ir pamaišyti, kad prieskoniai susigertų į sausus ryžius.
- Pamažu pilti verdantį vandenį, nes šokinės purslai. supilti visą vandenį ir įmesti česnako skilteles.
- Virti 15 min. ant labai mažos ugnies, po to uždengti, išjungti ir palaikyti kol pasigaminsite salotas. pasirinkus teisingą kruopų ir vandens santykį, bus kruopos birios, bet nesausos.
Salotos:
- didelė sauja svogūno laiškų, smulkiai supjaustyti;
- 100 g špinatų lapų, pasmulkinti;
- 10-12 ridikėlių, pasmulkinti norima forma;
- 2 agurkai, supjaustyti kubeliais.
Visas daržoves sudėti į dubenį, pagardinti druska, pipirais, sėmenų aliejumi ir obuolių ekologišku actu.
Pastaba: norint išspręsti visų šeimos narių poreikius ir norus, galimi keli variantai. Jei vyrai nori stipriau, įdėkite šalia žuvies maltinį, troškintą sultinio ir jogurto padaže.:) Nors nerekomenduoju valgyti baltymų su angliavandeniais, bet reikalą čia gelbsti prie ryžių įdėtos kynva (bolivinės balandos sėklos). Žuvies maltiniui receptą galite pasižiūrėti kaip “Žuvies pirštelių”, bet kepti keptuvėje ant ghee, po to kai apversite, įpilti 1/2 stiklinės žuvies sultinio ar vandens ir įdėti 2 š jogurto.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes