Šokoladiniai blynai su žemuogėmis receptas gimė todėl, kad vakar užsiplikinome per daug pilno grūdo avižinių dribsnių ir šiandien pusryčiams sprendėme kas valgys vakarykščią košę, o kas virsis naują. Kad abu būtume nenuskriausti, panaudojau ją naujam receptui :). Taip ir gimsta iš likučių šedevrai :)))
Šis receptas jums patiks, jei savaitgalio pusryčiams ar pietums norite pagaminti kažką ypatingo – sotaus, kvepiančio, afrodiziakinio ar tingite kepti pyragą , bet norite deserto prie arbatos. Arba kaip mano atveju-reikia sunaudoti nesuvalgytą košę. Tešlai naudoju ypatingąjį kerobą, bet galite rinktis kokybišką kakavą – rezultatas bus tas pats. Tik tiek, kad kerobas yra vertingesnis ir nesukelia alergijos kaip šokoladas. Daugiau apie kerobą galite pasiskaityti čia: http://www.saulegraza.com/2015/05/kerobas-pries-sokolada.html
Išeiga: 5 keptuvės po 9 blynelius.
Šokoladiniai blynai su žemuogėmis gaminami iš:
- 400 g išbrinkintų pilno grūdo dribsnių (nesuvalgytos košės dubenėlis)
- 3 M kiaušiniai
- 300 g augalinio pieno
- 2 nedideli bananai (160g)
- 80 g avižų sėlenų
- 100 g avižų miltų
- 100 g datulių
- 30 g (2š. kerobos)
- 50 g ghee sviesto
Eiga:
- Bananus, kiaušinius, augalinį pieną,dribsnius, datules, sviestą ir avižų košę sudėti į plakiklį ir suplakti 1min.
- Suberti avižų sėlėnas, miltus, kerobą ir išmaiyti nedideliu greičiu arba labai trumpai.
- Kepti ant labai mažo kiekio ghee sviesto (vos patepti keptuvę), nes sviestas išsiskirs iš blynų.
- Šokoladiniai blynai patiekiami su šviežiomis uogomis, trintomis braškėmis ar žemuogėmis, slyvomis.
Daugiau sveikų sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes