Kol dar nėra lietuviškų ar savų pomidorų, džiaukimės salotomis, ridikėliais, svogūnų laiškais ir pievų žolių vitaminais. Pasisėjau baltų, pailgų, bet nedidelių ridikėlių (panašūs į Daikono, bet mini variantas) ir labai pasidžiaugiau derliumi – saldūs, neaštrūs, tinka į bet kokias salotas. Na, o ridikai mums ypač naudingi, nes juose gausu kalio, kuris išstumia natrį ir mažina kraujo spaudimą. Taip pat tai žemo GI daržovė ir turi daug skaidulų, vadinasi tai tobulas maistas diabetu sergantiems ar norintiems sulieknėti.
Salotos su ridikėliais subalansuotos prie bet ko:
- Sauja salotų lapų, suplėšyti
- Sauja špinatų lapelių, jei dideli, suplėšyti
- 6-7 jauni balti ridikėliai, griežinėliais
- 3 pomidorai, kubeliais
- 1 raudona paprika, kubeliais
- Sauja krapų lapelių, jaunų svogūno laiškų, susmulkinti
- 1 avokadas, išskobti šaukšteliu gabaliukais
Užpilas:
½ citrinos sultys, 2 š sėmenų aliejaus, druskos, pipirų
Salotos, kurios tinka prie bet ko ar net vienos. Žodžiu, ką prie jų dar pridėti, sugalvokite patys – mes valgėme su kopūstiniais blynais.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes