Noriu padėkoti Silvijai, kuri įkvėpė mane ieškoti naujų “greitų, sveikų” bandelių receptų. Ji stovyklos metu pagamino bandeles pagal savo receptą ir man labai patiko skonis. Todėl bazinis receptas Silvijos, o mano – priedai ir supaprastinta gamyba:).
Šios bandelės skaidulinių medžiagų bomba!
19 nuostabių, purių kaip debesėlis bandelių!
Bandelėms reikės:
- 150 g migdolo miltų ar migdolo riešutų (susimalti iki miltų);
- 35 g balkšvojo gysločio luobelių;
- 20 g avižų sėlenų;
- 300 g virtų avinžirnių;
- 2 kiaušiniai;
- 1 a.š. sodos + 2 v.š. acto;
- 1 a.š. druskos;
- 200 ml verdančio vandens.
Bandelių gaminimo eiga:
- Į plakiklį sudėti migdolo miltus, sėlenas, gysločio miltelius, druską ir viską sumaišyti 10sek.. Išpilti į maišymo dubenį.
- Verdančiu vandeniu užpilti miltus ir gerai išmaišyti. Gausis masė kaip stangrus plastelinas.
- Nugesinti sodą actu ir supilti į plakiklį. Ten pat suberti avinžirnius, supilti kiaušinius ir sumalti kuo smulkiau. Gali likti avinžirnių dalelių-jos matysis kepinyje.
- Suminkyti rankomis abi dalis į minkštą, vienalytę tešlą.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200C.
- Šlapiomis rankomis formuoti 19 vienodų kamuoliukų ir išdėti ant skardos.
- Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu. Bandeles būtinai atvėsinkite.
.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Sveiki,
kuo galima būtų pakeisti balkšvojo gysločio luobeles?
dėkui
Sveiki,
Sakykite kuo būtų galima pakeisti balkšvojo gysločio luobeles?
Ačiū
atsparia krakmolinga ląsteliena Fiberfin
Taip. Dėkite tokį pat svorį kitų miltų
Sveiki, nesupratau ką reikia užpilti verdančiu vandeniu? Ar užpilti ant riešutų miltų? Abejoju,ar tuomet gausim masę, kaip stangrus plastelinas.
Ačiū už atsakymą.
Pagarbiai, Lilija
Verdančiu vandeniu reikia užpilti miltus, kuriuos supilsite į maišymo dubenį. Tuoj pat aktyviai išmaišyti. Kitas variantas-verdantį vandenį supilti į plakiklį, kuriame sumalėte riešutus, subėrėte gyslotį, sėlenas ir druską ir viską apie 15 sek išmaišyti.
Laba, galite naudoti mažai angliavandenių turinčius vieno tipo miltus ar jų miksą. Tai gali būti kokoso, sezamų.
Sveiki. O galima avinžirnių visai nedėti arba kažką kitą vietoj jų?
Sveiki! Kokius miltus galeciau naudoti vietoje migdolu?