Paprastai pavadinimas tortui gimsta labai greitai. Deja, čia atvejis sunkus… Jis gavosi tokio įdomaus, išraiškingo skonio desertas, bet toks lengvas ir skanus!!! O dar taip paprastas pagaminti, kad nesinori subanalinti ir per daug išaukštinti. Gimė jis paskutinėmis rugpjūčio žvaigždėtais vakarais, su mažu espresso kavos gurgšneliu viduje ir jau su rudeniškais atributais – riešutais, džiovintais abrikosais, moliūgu. Tegul bus FITNESS DESERTAS “GABALIUKAS LAIMĖS”
FITNESS DESERTAS “GABALIUKAS LAIMĖS” gaminamas
Forma 18 cm, todėl 3 biskvitai. Imant didesnę formą, gali būti vienas biskvitas, atvėsinus padalintas į dvi dalis.
Biskvitui:
- 350 g moliūgų piurė arba šaldytų gabaliukų(nuspaudus skystį)
- 100g (4vnt) šokolado be cukraus, su stevia
- 4 L kiaušiniai (300g)-atskirti baltymus nuo trynių
- 40 g natūralios 100 proc. kakavos
- 40 g kokoso drožlių
- 15 lašų Stevia karamelės skonio
- 1/2 arbat. šaukštelio sodos
- 50 g espresso kavos
- 40 g kokoso miltų
- žiupsnis druskos
- 2-3 lašai vanilės ekstrakto
- 60g eritritolio
EIGA:
- Įkaitinti orkaitę iki 190C, formas patepti ištirpinti ghee sviestu.
- Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Padėti į šaldytuvą, kol pasiruošime tešlą.
- Ištirpinti šokoladą virš karšto vandens vonelės, įmaišyti kavą.
- Į plakiklį suberti kokoso drožles, sumalti 10 sek., kad jos pasmulkjėtų. Palikti plakiklyje.
- Prie kokoso drožlių sudėti moliūgų piurė, trynius, saldiklius, ištirpintą šokoladą, kakavą ir viską gerai suplakti. Išpilti į maišymo indą.
- Į tešlą persijoti kokoso miltus, sudėti nugesintą sodą ir išmaišyti.
- Atsargiai įmaišyti baltymus ir paskirstyti po formas ar supilti į vieną paruoštą formą.
- Kepti apie 40min./180C be oro pūtimo. Tikrinkite mediniu pagaliuku, kad neliptų tešla. Atvėsinti.
Pasiruošti pertepimą. Išeiga 280g
- 150 g juodųjų serbentų (tinka šaldyti, atšildyti)
- 50 g pekano ar kitokių riešutų
- 90 g natūralių džiovintų abrikosų
Viską suplakti ir palikti kol keps pyragas.
Ant pirmo pagrindo užtepti trečdalį džemo, uždėti antrą biskvitą; taip pat aptepti džemu. Uždėjus trečią, aptepti visu likusiu kremu ir papuošti savo nuožiūra. Pastovėjęs, kitą dieną dar skanesnis.
Nekaloringų FITNESS DESERTŲ Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Norėčiau prisijungti ir gauti subalansuotos mitybos keletą sveikų receptų. Ačiū
Kepiau šį tortą Kalėdoms. Viskas pavyko puikiai. Kitą kartą gal tik daugiau pastangų papuošimui įdėsiu :). Man patiko, kad šis tortukas paprastas, bet tikrai neprastas ir ganėtinai greit pagaminamas. Truputį nukrypau nuo receptūros (į kremą vietoj abrikosų dėjau datulių, nes neturėjau abrikosų), bet buvo tikrai skanu :). Ačiū labai už receptą. Šią savaitę darysiu antrą kartą :).
Sveiki,
Butu idomu issikepti si pyraga, tik ar galima stevia tabletytes naudoti, jei taip tai kiek ju reiktu ideti?
Aciu,
Sveiki, Neringa, negaliu pasakyti kiek tablečių, nes naudoju tik skystą stevia. Mėginkite “iš akies”